×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Graag een bamboe schutting rond je tuin? Waarop moet je letten?

Bamboe is een zeer stevige en duurzame houtsoort, dat zich uitstekend leent voor het maken van een schutting. Het heeft een natuurlijke, en soms zelfs een Oosterse uitstraling, wat bij veel mensen in de smaak valt.

Maar bamboe heeft nog een aantal andere interessante voordelen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen bamboe matten of stevige bamboe panelen. Wat is het verschil tussen de twee? En wat is de prijs voor een bamboeschutting?

In dit artikel:

Waarom kiezen voor een bamboe schutting?

bamboe schutting © Shutterstock - Een stevige bamboe schutting met dwarsbalken uit bamboe

Er zijn heel wat goede redenen om voor een bamboe schutting te kiezen. Dit zijn de voornaamste redenen.

+ Bamboe behoort tot de hardhoutsoorten. Dit zijn houtsoorten die bekend staan om hun uitstekende duurzaamheid. Een bamboe tuinschutting zal dus zeer lang kunnen meegaan, zeker indien je kiest voor de dikkere bamboestammen.

+ Hardhoutsoorten zijn doorgaans zeer duur, denk maar aan padoek of bankirai. Bamboe is daarentegen vrij goedkoop, zeker in vergelijking met andere hardhoutsoorten. Dat komt vooral omdat bamboe zeer snel groeit. Hierdoor kan men aan duurzaam bosbeheer doen, en hoeft men geen honderd jaar oude bomen te kappen zoals bij sommige andere hardhoutsoorten.

+ Bamboe is net zoals ander hardhout zeer stevig en robuust. Het kan zeer goed tegen regen en wind, en heeft ook zeer weinig onderhoud nodig. Je kan bamboe bijvoorbeeld wel behandelen met speciale bamboe olie, maar voorts heeft je afscheiding nagenoeg geen onderhoud nodig.

+ Bamboe wordt natuurlijk ook vaak gekozen omwille van die unieke uitstraling. We associëren bamboe vooral met Oost-Azië, waar de plant veelvuldig voorkomt. Hierdoor heeft een bamboe schutting soms wel een Oosterse uitstraling, wat bij veel mensen in de smaak valt.

+ Afhankelijk van de uitvoering die je kiest is een bamboe afscheiding heel makkelijk zelf te plaatsen. Kies je voor matten, dan kan je met de nodige kennis zelf je tuinschermen aanbrengen. Ga je voor de stevigere bamboe panelen, dan doe je best een beroep op een professionele vakman.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


bamboe tuinschutting © Shutterstock - Bamboe tuinschermen geven je tuin een exotische look

Bamboe matten vs bamboe panelen

Een bamboe schutting kan je dus plaatsen in verschillende uitvoeringen. Je kan kiezen voor de flexibele matten, of je kan kiezen voor de stevige panelen.

Bamboe matten

bamboe matten © Shutterstock - Een schutting met bamboe matten

Bamboe matten zijn veruit de meest gekende soort bamboe schutting. Het is eigenlijk niet meer dan een reeks van bamboe takken of twijgjes, die aan elkaar gehouden worden door middel van een metaaldraad. Je krijgt dan een vrij ondoorzichtige schutting, die weliswaar flexibel is, maar niet op zichzelf kan staan. Bamboe matten worden daarom vaak aan iets vastgemaakt, zoals gaaspanelen of zelfs een balkon.

Bamboe matten hebben, ondanks hun eenvoud, toch een aantal mooie voordelen. Zo zijn ze heel licht en flexibel, en kan je ze makkelijk zelf plaatsen. Indien je ze plaatst in combinatie met gaaspanelen, dan kunnen ze toch nog voor de nodige privacy en sfeer zorgen. Tot slot zijn bamboe matten ook een vrij goedkoop type schutting.

De prijs voor bamboe matten hangt voornamelijk af van de dikte van de metaaldraad en de dikte van de bamboe. Kies je voor een rol van 1 meter hoog, dan reken je best op een gemiddelde prijs van rond de 4 euro.

Zelfs wanneer je de bamboe matten combineert met tuingaas (ongeveer 35€ per lopende meter), dan zijn ze nog goedkoper dan vele andere soorten tuinschutting.

Bamboe matten zijn dus makkelijk zelf te plaatsen. Het enige wat je nog hebt is een metaaldraad of roestvrij draad om je matten te bevestigen aan tuingaas. De grootte van je bamboe matten zal bepalen hoe vaak je de matten zal moeten bevestigen. Heb je matten met een standaard hoogte, dan maak je de matten best boven, in het midden en beneden vast. Doe dit telkens om de 50 centimeter. Heb je matten die hoger gaan dan pakweg 150 centimeter, dan maak je best 4 ankerpunten in de hoogte.

Een ander punt om rekening mee te houden bij het plaatsen van de bamboe schutting, is vermijden dan je matten niet te vuil en vochtig worden door contact met de grond. Laat daarom wat ruimte tussen de onderkant van de matten en de ondergrond. Dit kan je makkelijk doen door bijvoorbeeld een balkje van zo'n 5 centimeter onder de matten aan te brengen bij de plaatsing, zodat je schutting overal dezelfde afstand boven de grond uitsteekt.

Bamboe panelen

bamboe panelen © Shutterstock - Een schutting uit stevige bamboe panelen

Bamboe matten zijn licht en flexibel. Dat kan soms een voordeel zijn, maar soms ook een nadeel. Wil je graag een stevigere bamboe schutting, die ook op zichzelf kan staan, dan kan je ook kiezen voor bamboe panelen. In dit geval bestaat de schutting uit dikkere bamboe stammen, die stevig genoeg zijn om op zichzelf te staan.

Bovendien worden bamboe panelen vaak afgewerkt met een omlijsting in metaal of beton, waardoor ze nog extra aan stevigheid inwinnen. Ook zorgt de omlijsting voor een aangename afwisseling in je omheining. De kleur van de omlijsting contrasteert heel mooi met de warme uitstraling van het bamboe. Zeker wanneer je een metalen omkadering zwart lakt, geeft dit een heel mooi effect.

Bamboe takken zijn hol vanbinnen. Wanneer ze rechtopstaand geplaatst worden, kan er dus vuil en vocht naar binnen gaan. Dit kan een negatieve invloed hebben op hun levensduur. Om te vermijden dat dit gebeurt, wordt vaak aan de bovenkant van de schutting een horizontale bamboe aangebracht, die de bovenkant van de verticale bamboestammen afdekt.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Of je de bamboe schutting zelf kan plaatsen of niet, hangt vooral af van het type schutting dat je kiest. Een bamboe schutting in de vorm van matten is zeer licht, en kan je makkelijk zelf plaatsen indien je een beetje handig bent aangelegd. Wel moet je goed een aantal regels in acht houden, zoals een minimale afstand behouden tot de ondergrond, en voldoende bevestigingspunten gebruiken.

Kies je voor de robuustere bamboe panelen, dan laat je je best assisteren door een professionele vakman. Bamboe panelen zijn namelijk zwaarder en groter, en vormen daardoor een groter risico in geval dit zou omvallen.

bamboe omheining © Shutterstock - Een schutting uit beton, gecombineerd met een bamboe schutting

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wil je graag offertes ontvangen voor het laten plaatsen van een bamboe afsluiting of een ander type afsluiting? Vul onderstaand formulier in, en je krijgt snel gratis offertes op maat doorgestuurd van meerdere vakmannen in jouw buurt. Vergelijk offertes, en bespaar zo op de prijs!

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen