×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Welke soorten tuinschuttingen zijn er? Welke zijn de populairste?

Wie een tuinschutting wil plaatsen, die heeft heel wat keuze. Er zijn nogal wat soorten tuinschuttingen waaruit je kan kiezen. En die keuze is belangrijk, omdat het soort materiaal ook de uitstraling van je tuin zal bepalen.

Maar de meeste mensen kiezen hun tuinschutting niet enkel op basis van uitstraling, ook andere criteria zijn belangrijk. Wil je bijvoorbeeld voldoende privacy, of mogen mensen door de schutting heen kunnen kijken? Ook inbraakbeveiliging speelt hierin een rol.

Wat met het onderhoud? Wil je graag een tuinschutting waar geen onderhoud aan is? Of vind je het niet erg om een omheining te onderhouden?

Tot slot is ook de prijs belangrijk. Sommige schuttingen zijn vrij duur in vergelijking met andere. Het komt er dus op aan om al deze criteria goed tegen elkaar af te wegen.

Hieronder vind je een overzicht van de populairste soorten tuinschuttingen in ons land.

In dit artikel:

houten tuinschutting © Shutterstock - Een houten tuinschutting heeft een warme en natuurlijke uitstraling

Houten schuttingen

Houten tuinschuttingen zijn nog altijd één van de meest populaire tuinschuttingen. Die populariteit hebben de houten schuttingen te danken aan de vele voordelen. Je hebt immers de keuze uit verschillende soorten hout, waardoor je met hout alleen al vele kanten opkan qua uitstraling. Je kan het hout laten zoals het is, maar het is ook mogelijk om hout te schilderen in de kleur die je zelf wil.

Hout is ook heel stevig. Zeker de hardhout tuinschuttingen zijn bijzonder sterk, en hebben een lange levensduur.

Bovendien is hout een natuurlijk materiaal, dat weinig onderhoud nodig heeft. Wel is het bij sommige houtsoorten noodzakelijk om ze vooraf te behandelen tegen vocht. Dit doe je door te kiezen voor geïmpregneerd hout, of door je hout te beitsen.

Meer weten over houten schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


composiet tuinschutting © Shutterstock - Een moderne composiet tuinschutting met houtlook

Composiet tuinschermen

Naast houten schuttingen zijn ook composiet tuinschermen bijzonder populair. Composiet tuinschermen worden gemaakt van een mix van kunststof en houtvezels. En dit biedt tal van voordelen.

Zo zijn composiet tuinschermen zeer stevig, waardoor ze een lange levensduur hebben. Ze zijn ook zeer goed bestand tegen vocht, in tegenstelling tot sommige houtsoorten.

Een ander groot voordeel van composiet tuinschermen is het feit dat je er esthetisch vele kanten mee opkan. Composiet schuttingen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren, en ze kunnen zelfs een patroon bevatten.

Deze tuinschermen zijn bovendien ideaal voor iedereen die niet graag klusjes in de tuin doet, want ze zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Af en toe eens afspuiten is voldoende om ze proper te houden.

Meer weten over composiet tuinschermen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

betonnen tuinschutting © Shutterstock - Een betonnen tuinschutting met een fraaie look

Betonnen schuttingen

Ook betonnen schuttingen worden natuurlijk vaak geplaatst omwille van hun stevigheid en hun onderhoudsvriendelijkheid. Wie graag een schutting wil waar ie achteraf niet naar wil omkijken, die zit goed met een schutting in beton.

Het nadeel is dat betonnen tuinschuttingen esthetisch gezien niet de mooiste zijn. Ze worden vaak als oubollig beschouwd. Al kan je die saaie uitstraling wel omzeilen, door een beetje creatief te zijn. Zo kan je de schutting laten beplanten met klimop, of kan je houten elementen in je schutting verwerken.

Meer weten over betonnen schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

heidematten © Shutterstock - Een tuinschutting met heidematten heeft een charmante look

Natuurmatten/Natuurschermen

Wie een tuinschutting met een natuurlijke uitstraling wil, die kan kiezen voor natuurmatten of natuurschermen.

Natuurmatten zijn te verkrijgen in verschillende materialen. De meest populaire natuurmatten zijn de bamboematten, de heidematten, de wilgenmatten en de schorsmatten. Leg ze allemaal even naast elkaar, en je zal zien dat elk type natuurmatten een bepaalde uitstraling heeft. Kies dus goed het type uit dat het beste bij je tuin past.

Bij de natuurschermen zijn de kastanjeschermen en de wilgenschermen de meest populaire soorten. Ook hier kunnen kleine details soms al een groot verschil maken in uitstraling. Hoe groffer het vlechtwerk, hoe rustieker de looks. Hoe fijner het vlechtwerk, hoe gepolijster.

Zowel natuurmatten als natuurschermen hebben als voordeel dat ze veel privacy bieden, en dat ze heel onderhoudsvriendelijk zijn. Ook de gunstige prijs-kwaliteitsverhouding is ongetwijfeld een troef.

kunststof tuinschutting © Shutterstock - Een kunststof tuinschutting met houtlook

Kunststof tuinschutting

Ook met gewone kunststof zijn mooie tuinschuttingen te maken. Net zoals composiet hebben ook kunststof tuinschuttingen het voordeel dat ze stevig zijn en weinig onderhoud vragen.

Bovendien is kunststof in verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je ook met je tuinschutting vele kanten opkan. Zo kan je uiteraard kiezen uit een brede waaier van kleuren, maar je kan ook met texturen beginnen werken. Zo zijn er kunststof tuinschuttingen die de looks van een houten schutting kunnen benaderen.

In vergelijking met composiet is kunststof iets goedkoper, wat uiteraard een mooi voordeel is.

steenkorven © Shutterstock - Steenkorven in combinatie met een tuinschutting van tropisch hardhout

Steenkorven

Steenkorven, of ook wel schanskorven genoemd, zijn het duurste type tuinschutting. Dat komt vooral door hun zeer stijlvolle uitstraling. Een omhulsel van gaasdraad wordt gevuld met natuursteen of een andere vulling. De steenkorven kunnen variëren in breedte en in hoogte, waardoor ze een volwaardige schutting met voldoende privacy kunnen worden.

Steenkorven zijn dus een hele moderne en stijlvolle soort schutting, en dat vertaalt zich ook in de prijs. Maar je krijgt er wel een mooie schutting voor in de plaats, die heel onderhoudsvriendelijk is, en bovendien een leven lang meegaat.

Meer weten over steenkorven? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

natuurlijke tuinschutting © Shutterstock - De groene beuk (Fagus Sylvatica) is een populaire haagplant

Natuurlijke omheining

Uiteraard kan je ook nog kiezen voor een natuurlijke of groene omheining, in de vorm van een haag. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten haag. De meest voorkomende haagplanten zijn de taxushaag, de ligusterhaag en de beukenhaag.

Net zoals bij alle andere tuinschuttingen in de lijst hebben ook haagplanten hun voordelen en nadelen. De voordelen van haagplanten zijn hun zeer lage prijs, en hun natuurlijke uitstraling.

Het grootste nadeel is dan weer het grote onderhoud. Een haag moet regelmatig gesnoeid worden om het er allemaal netjes te laten uitzien. Ook heeft een haag de tijd nodig om te groeien, wanneer je deze juist hebt aangeplant. Wil je meteen de nodige privacy, dan kies je dus best voor een ander type tuinschutting.

Vergelijk hier alle mogelijke soorten haagplanten!

Andere omheiningen

We hebben nu een lijst van tuinschuttingen overlopen, maar dit zijn zeker niet alle omheiningen waaruit je kan kiezen. Onderstaande omheiningen rekenen we niet tot de tuinschuttingen, aangezien ze niet de nodige privacy en beschutting bieden.

tuingaas © Shutterstock - Tuingaas is één van de populairste soorten omheining in ons land

Tuingaas

Tuingaas of kippengaas hoort net zoals de houten schuttingen bij de populairste types omheining. Tuingaas is doorzichtig, en biedt dus geen privacy. Wel kunnen sommige varianten, afhankelijk van hun hoogte, de nodige bescherming bieden tegen inbraak.

kastanje treillage © Shutterstock - Een kastanje treillage is een type omheining met een charmante uitstraling

Kastanje treillage

Een kastanje treillage is een soort hek van kastanje balkjes, die aan elkaar gehouden worden door middel van een ijzerdraad. Het heeft een hele rustieke uitstraling, en wordt vaak gebruikt voor het afsluiten van een kippenren of een moestuin. Het is vrij transparant, en biedt weinig bescherming.

hekwerk © Shutterstock - Met spijlenhekwek kies je voor een stevig en onderhoudsvriendelijke omheining

Hekwerk

Ook hekwerk is een transparant type omheining, die weinig bescherming biedt. De voordelen van hekwerk zijn wel de brede waaier aan stijlen en kleuren, waardoor je altijd wel iets vindt dat past bij je woning.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wil je graag een tuinschutting laten plaatsen, en wens je offertes te ontvangen van specialisten in je buurt? Dat kan, via ons onderstaand offerteformulier. Vul je gegevens in, en wij selecteren voor jou de beste specialisten. Je krijgt van elk van hen een offerte.

Vergelijk ze aandachtig, want je kan er veel mee besparen. Geen goede offerte ontvangen? Geen nood, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend.


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen