×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Kastanje omheining plaatsen: Wat zijn je opties? Prijs per meter?

Een kastanje omheining straalt warmte en charme uit. Bovendien draagt de natuurlijke uitstraling van een kastanje afscheiding bij tot de rust die je nodig hebt in je tuin.

Voor een afscheiding in rustiek kastanjehout heb je vele mogelijkheden. Je kan kiezen voor hekwerk, voor volledige tuinschermen of zelfs voor gevochten kastanjeschermen.

Maar welke uitvoeringen je ook kiest, het kastanjehout zorgt steeds voor die unieke, rustieke uitstraling. Laten we eens kijken naar alle mogelijke uitvoeringen, en de voordelen van elk type afscheiding.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Mogelijke uitvoeringen van kastanje omheiningen

Een kastanje omheining kan je plaatsen in verschillende uitvoeringen. Van klassiek hekwerk, over gewone tuinschermen in kastanjehout, tot gevochten tuinschermen.

Dit zijn alle mogelijke uitvoeringen waaruit je kan kiezen.

Kastanje hekwerk (treillage)

kastanje treillage © Shutterstock - Kastanje hekwerk met een charmante uitstraling

Kastanje hekwerk, of ook wel een kastanje treillage genoemd, is misschien wel de meest charmante afrastering. Het bestaat uit kastanje latten die aan elkaar worden gehouden met behulp van een ijzerdraad.

Een kastanje treillage is iets typisch Europees, ook in ons land zien we dit type omheining vaak terugkomen. Zo wordt het vaak gebruikt in de duinen, maar ook als afscheiding voor een kippenren of een moestuin.

Je kan de hoogte van de kastanje latten makkelijk zelf bepalen, waardoor je toch enige speling hebt met het uitzicht van je omheining. Er zit vaak een ruimte van zo'n 5 à 10 centimeter tussen de latten, waardoor je niet altijd evenveel privacy hebt. Ook is het niet echt een stevige afscheiding.

Wat wel een voordeel is, is dat dit type omheining zeer goedkoop is, en dat je het makkelijk zelf kan plaatsen. Het wordt in de doe-het-zelfzaak verkocht in de vorm van rollen.

Gevochten tuinschermen

Wil je een tuinomheining die iets creatiever is? Dan kan je kiezen voor een gevlochten tuinscherm. Hierbij worden kastanjetakken gevlochten tot een tuinscherm. Ze bieden veel meer privacy dan een kastanje treillage, waardoor ze veel meer in aanmerking komen als volwaardige tuinomheining. Tussen de vlechten door heb je nog wel enige inkijk, dus 100% privacy heb je nog steeds niet.

In tegenstelling tot bij sommige andere houtsoorten moeten gevlochten tuinschermen in kastanjehout niet vooraf behandeld worden met beits of olie. Kastanjehout is van nature goed bestand tegen vocht. Het zal in de loop der jaren wel gaan vergrijzen als gevolg van de UV-stralen van de zon.

Gevlochten tuinschermen in kastanjehout zijn wel een stuk duurder dan kastanje hekwerk. Voor een gevlochten tuinscherm van 180cm op 160cm moet je rekenen op een prijs vanaf 100€ (excl. plaatsing).

Tuinschermen in kastanjehout

kastanje tuinschermen © Shutterstock - Kastanje tuinschermen zijn stevig, en bieden veel privacy

Wil je een tuinafscheiding in kastanjehout dat je 100% privacy biedt? Dan kan je ook kiezen voor klassieke tuinschermen in kastanjehout. Deze tuinschermen kunnen bestaan uit zowel horizontale als verticale latten. Deze latten worden doorgaans bevestigd met nagels op een houten frame. Bij sommige systemen worden de horizontale latten ook gewoon in sleuven in de steunpalen geschoven.

De grote voordelen van dit type afscheiding zijn vooral de goede privacy, en het feit dat je het uitzicht van de schermen makkelijk kan aanpassen. Zo kunnen de schermen makkelijk geschilderd worden. Ook de strakke look van de tuinschermen zorgt ervoor dat sommige mensen deze afrastering verkiezen boven de gevlochten variant.

Post and rail

Post and rail, of paal en dwarsligger in het Nederlands, is net als kastanje hekwerk een heel traditioneel type omheining. Het bestaat uit palen die met elkaar verbonden zijn door horizontale planken of dwarsliggers.

Post and rail omheiningen worden vaak gebruikt als omheining voor grote weides. Zulke omheiningen volstaan bijvoorbeeld al om paarden en andere grotere dieren op hun weide te houden. Dat komt ook omdat het massief kastanjehout zeer robuust en stevig is, waardoor de omheining niet zo eenvoudig om te duwen is.

Wat de palen betreft, komen zowel ronde als halfronde kastanjepalen vaak voor. De omheining kan eventueel nog gecombineerd worden met prikkeldraad of linten.

Gemiddelde prijs voor een kastanje omheining

De prijs voor een kastanje omheining zal enerzijds afhangen van het type afscheiding dat je wil plaatsen, en anderzijds van het feit of je de afscheiding al dan niet zelf zal plaatsen.

Wat betreft de type omoheiningen is de treillage het goedkoopste type. Ook de post and rail omheining is relatief goedkoop ten opzichte van de tuinschermen.

Het strakke tuinscherm en het gevlochten tuinscherm in kastanje zijn duurder in vergelijking met de andere kastanje omheiningen. Vooral de prijs voor een gevlochten tuinscherm is redelijk duur in vergelijking met de andere omheiningen.

Hieronder vind je een overzicht van de richtprijzen voor de verschillende types kastanje omheiningen.

Type omheiningRichtprijs per lopende meter
Kastanje treillage+/- 10€ (hoogte: 1 meter)
Post and rail+/- 35€ (hoogte: 3 dwarsliggers)
Strakke tuinschermen+/- 50€ (hoogte: 180cm)
Gevlochten tuinschermen+/- 110€ (hoogte: 180cm)

Wat betreft de plaatsingskosten kan je best gratis offertes aanvragen bij meerdere specialisten. Dan kan via ons offerteformulier onderaan het artikel. Op basis van de gratis offertes die je ontvangt, kan je prijzen vergelijken, en weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor de plaatsingskosten.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Sommige types van kastanje afsluitingen zijn niet zo moeilijk om zelf te plaatsen. Voor andere types roep je best de hulp in van een specialist. Wil je graag weten hoeveel zo'n specialist je zal aanrekenen? Vul dan onderstaand offerteformulier in. Wij selecteren op basis van jouw gegevens de beste specialisten in jouw buurt. Zij sturen je een gratis offerte op maat op. Al deze offertes zijn 100% vrijblijvend, dus je hebt niets te verliezen.


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen