×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Een schutting uit heidematten: Waarop moet je letten?

Indien je op zoek bent naar een ecologische en voordelige tuinschutting, dan zijn heidematten zeker een interessante optie. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar ook multifunctioneel. Je kan ze op allerlei plaatsen aanbrengen, om voor de nodige privacy te zorgen. Zo zie je ze niet enkel als schutting, maar bijvoorbeeld ook op balkons of als privacydoek aan een muur.

Welke soorten heidematten zijn er? Hoe worden ze geplaatst? En hoeveel kosten ze? Een antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

In dit artikel:

Wat zijn heidematten?

heidematten © Shutterstock - Een schutting met heidematten

Heidematten zijn een goedkoop en ecologisch type tuinschutting. Ze worden vaak gemaakt op basis van jonge Dopheide, maar ook andere Europese heidesoorten worden gebruikt.

De takken van de heideplant worden op een verticale manier naast elkaar geplaatst, en bij elkaar gehouden met behulp van een ijzerdraad. Hoe dichter de takken bij elkaar worden geplaatst, hoe dichter de schutting zal zijn, en hoe meer privacy je hebt. Ook de dikte van de takken bepaalt de mate van privacy dat je hebt. De dikte van de takken heeft ook een invloed op de stevigheid van de schutting.

Heidematten zijn ook een perfecte schutting om te laten begroeien met klimplanten, zoals klimop. Hierdoor kan je je schutting nog meer een natuurlijke uitstraling geven. Indien je hiervoor kiest, moet je er wel rekening mee houden dat de heidematten na verloop van tijd zullen verdwijnen. In dit geval kies je dus best niet voor al te dure heidematten.

Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Welke soorten en uitvoeringen zijn er?

Heidematten zijn te verkrijgen in verschillende uitvoeringen en afmetingen. Qua hoogte kan je doorgaans kiezen voor heidematten met een hoogte van 1m, 1.5m, 1.8m en 2m. Heidematten kunnen echter altijd op maat gesneden worden, met behulp van een snoeischaar of een kniptang.

Ook op basis van kwaliteit is er wel wat verschil te merken tussen de verschillende soorten. Heidematten van goede kwaliteit hebben doorgaans meer en dikkere takken, en zijn veel compacter gevlochten. Hierdoor krijg je een veel vollere schutting die meer privacy biedt.

Goedkopere soorten heidematten zijn doorgaans minder compact gevlochten, waardoor er soms gaten in de schutting zitten, waar je kan doorkijken.

Heidematten zijn steeds te koop in de vorm van rollen. Je kan kiezen uit rollen met een lengte van drie tot vijf meter.

Hoe worden heidematten geplaatst?

Om heidematten te kunnen gebruiken als schutting, heb je steeds een ondergrond nodig waaraan de heidematten bevestigd kunnen worden. Vaak wordt als ondergrond gekozen voor tuingaas of gaaspanelen, omdat dit type omheining een stevig fundament vormt voor de heidematten en eventueel ook de begroeiing.

De heidematten worden aan de ondergrond vastgemaakt met behulp van een gegalvaniseerde ijzerdraad. Zorg ervoor dat je voldoende ankerpunten hebt, zodat de heidematten gure weersomstandigheden kunnen doorstaan.

Bij het plaatsen moet er ook op gelet worden dat de heidematten niet te dicht tegen de grond worden geplaatst. Heidematten kunnen immers niet goed tegen vocht, waardoor ze bij een natte bodem snel beschadigd kunnen raken.

Heidematten zijn ook makkelijk op maat te versnijden. Zijn de matten iets te hoog ten opzichte van de ondergrond, dan kunnen ze makkelijk verkort worden met behulp van een snoeischaar of een kniptang.

heidematten © Shutterstock - Een schutting met heidematten

Hoe lang gaan heidematten mee?

De levensduur zal vooral bepaald worden door de kwaliteit van de heidematten.

Heidematten gaan gemiddeld zo’n 5 à 6 jaar mee. De werkelijke levensduur zal vooral bepaald worden door de kwaliteit van de heidematten.

Daarnaast spelen ook nog een aantal andere factoren mee. Heidematten kunnen bijvoorbeeld heel moeilijk om met vocht. Hoe droger de matten blijven, hoe langer ze zullen meegaan. Dit is ook de reden waarom ze steeds een stukje van de grond verwijderd bevestigd moeten worden.

Heidematten moeten soms zware weersomstandigheden doorstaan. Zorg er dus voor dat ze goed bevestigd worden aan de ondergrond, zodat ze niet kapot waaien bij de eerste de beste windstoot.

Heidematten kunnen na verloop van tijd ook beschadigd raken, als gevolg van vogels die de takjes gebruiken voor het maken van nestjes.

Wat is de prijs van heidematten?

De prijs voor heidematten hangt in grote mate af van de kwaliteit. Voor een rol van 3 op 5 meter, betaal je gemiddeld rond de 40 à 45 euro.

Of je moet kiezen voor dure kwaliteit of niet, hangt voornamelijk af van de functie van de heidematten. Wil je je heidematten laten begroeien door klimop, dan kies je beter voor een goedkopere variant, aangezien je heidematten na verloop van tijd zullen verdwijnen. Blijven je heidematten goed zichtbaar, en moeten ze voor de nodige privacy zorgen, dan zijn dit goede redenen om voor een duurdere variant te gaan.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te kennen voor het plaatsen van tuinafsluitingen? Daar kunnen wij je bij helpen. Via onderstaand formulier kunnen wij je in contact brengen met de beste specialisten actief in jouw regio. Van elk van hen zal je een gratis offerte op maat ontvangen. Vergelijk deze offertes aandachtig, want je kan er flink mee besparen.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen