×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hekwerk kopen? Ontdek welke mogelijkheden je hebt!

Hekwerk plaatsen is een uitstekende manier om je tuin of je terrein af te bakenen. Je kan kiezen voor stevige of voor gezellige afscheidingen, en bovendien heb je de keuze uit heel wat verschillende stijlen en materialen.

Uit welke soorten hekwerk kan je zoal kiezen? Welke kies je best voor jouw toepassing?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Soorten hekwerk

tuingaas © Shutterstock - Klassieke afrasteringsgaas is één van de populairste soorten afscheidingen

Gaashekwerk

Eén van de goedkoopste types hekwerk is gaashekwerk. Dit type hekwerk is te verkrijgen in verschillende hoogte en ook in verschillende uitvoeringen. In de meest standaard versie wordt enkel een gaas gespannen tussen twee palen. Maar om stevigheid aan de omheining toe te voegen, wordt er soms ook voor gekozen om bovenaan de omheining nog een bovenbuis aan te brengen. In sommige gevallen wordt onderaan de gaas ook nog een betonnen plaat aangebracht, die moet verhinderen dat kleine dieren onder het gaashekwerk door kruipen.

In z’n meest standaard vorm biedt gaashekwerk helemaal geen privacy. Maar hier zijn enkele oplossingen voor te vinden. Zo is het mogelijk om een haag voor het hekwerk te planten. Ook kan je de omheining zelf laten begroeien met klimplanten zoals klimop. Wat ook vaak gedaan wordt is het aanbrengen van heidematten tegen het gaashekwerk.

Afhankelijk van de hoogte biedt dit type hekwerk al een hoge mate van veiligheid. Wil je echter nog meer veiligheid, dan kan je het hekwerk aan de bovenkant ook voorzien van puntdraden.

kastanje omheining © Shutterstock - Een klassieke treillage straalt charme en nostalgie uit

Kastanje hek

Een ander eenvoudig type hekwerk is kastanje hekwerk of een kastanje treillage. Ook dit type hekwerk is heel goedkoop, makkelijk te plaatsen en heel duurzaam. Vaak wordt voor dit type hekwerk gekozen indien men een gezellige, landelijke sfeer wil creëren.

Dit type hekwerk is zodanig eenvoudig dat sommige doe-het-zelvers dit zelf in elkaar timmeren. Je hebt in dat geval dan ook de vrijheid om de afstand tussen de kastanje latten te bepalen. Vaak wordt gekozen voor een afstand tussen 4 en 8 centimeter. Maar uiteraard heb je ook die keuze wanneer je het hekwerk laat plaatsen door een vakman.

Om je kastanje hekwerk helemaal af te maken, kan je er ook voor kiezen om een tuinpoortje in hetzelfde materiaal te integreren in je hekwerk. Je omheining kan dan ook dienen als toegangspoort tot je eigendom, bijvoorbeeld via de voortuin.

Kastanje hekwerk is ook vrij milieuvriendelijk, aangezien vaak wordt gekozen voor kastanjesoorten uit Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk. Het hout hoeft dan niet van ver getransporteerd te worden, wat het een milieuvriendelijker karakter geeft.

Lees meer over de eigenschappen en voordelen van kastanje hekwerk!

spijlenhekwerk © Shutterstock - Spijlenhekwerk is stevig, en heeft een lange levensduur

Spijlenhekwerk

Wil je voor een iets steviger type hekwerk gaan, dan is een spijlenhekwerk zeker een goede optie. Dit type hekwerk is gemaakt op basis van verticale metalen spijlen. Omwille van z’n stevigheid wordt dit type hekwerk heel vaak gebruikt om bedrijventerreinen af te bakenen.

Om een spijlenhekwerk een extra lange levensduur te geven, worden de spijlen geplaatst in een zinkbad, en worden ze daarna ook nog eens voorzien van een coatinglaag, waardoor ze niet gaan roesten.

Spijlenhekwerk biedt omwille van z’n stevigheid al heel wat veiligheid. Maar je zou er nog voor kunnen kiezen om bovenop de spijlen een puntrand te voorzien, wat mensen met slechte bedoelingen zou moeten ontmoedigen om over het hek te klauteren.

sierhekwerk © Shutterstock - Sierhekwerk heeft een heel elegante en frivole uitstraling

Sierhekwerk

Spijlenhekwerk heeft een ietwat zakelijk karakter, en is meer geschikt voor het afbakenen van bedrijventerreinen. Wil je je tuin afbakenen, dan kan je ook kiezen voor een elegantere variant van spijlenhekwerk. Met sierhekwerk kies je voor een even stevige omheining, maar wel met een elegantere uitstraling.

Bij dit type hekwerk kan je vaak kiezen uit een brede waaier aan sierlijke motieven, waardoor je steeds een persoonlijke touch kan toevoegen aan je hekwerk. Je kan gaan voor een heel klassieke look, maar je kan ook kiezen voor een meer frivole variant.

Net als spijlenhekwerk heeft sierhekwerk nagenoeg geen onderhoud nodig.

Hekwerk laten plaatsen

Om hekwerk te plaatsen, doe je best een beroep op een professionele vakman. Je hekwerk moet immers een levensduur van minstens enkele jaren hebben, en gedurende die tijd ook soms gure weersomstandigheden doorstaan. Het is dus belangrijk dat je hekwerk goed geplaatst wordt.

Om zeker niet teveel te betalen voor het plaatsen van je hekwerk, is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende tuinaannemers en hun prijzen te vergelijken. Bovendien kunnen ze je ook bijstaan met het nodige advies. Zeker een aanrader dus!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan voor jou op zoek naar de beste tuinaannemers in jouw regio die voldoen aan jouw voorwaarden. Zij sturen je elk een gratis offerte op maat op. Vergelijk de offertes aandachtig, en ga in zee met de beste tuinaannemer.

Alle offertes zijn bovendien volledig gratis en vrijblijvend!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen