×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Welke soorten schuttingen zijn er? Welke past bij jouw tuin?

Een tuin omheinen kan op verschillende manieren. Je hebt de keuze uit een brede waaier aan schuttingen, die allen hun eigen voordelen en nadelen hebben. Als consument is het niet altijd even makkelijk om de juiste omheining te kiezen.

In dit artikel geven we nog eens een overzicht van alle courante schuttingen, en geven we mee wat de voornaamste voordelen, maar ook nadelen, zijn.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Soorten schuttingen

tuingaas © Shutterstock - Een klassieke tuingaas is nog steeds één van de populairste types omheiningen

Afrasteringsgaas

Afrasteringsgaas is één van de meest voorkomende types omheining in ons land. Het is vrij goedkoop, makkelijk te plaatsen, en toch vrij stevig. Het is de ideale omheining om een bepaald gebied af te bakenen, zonder dat privacy echt een groot issue hoeft te zijn. Moest je nadien toch een beetje meer privacy willen, dan kan je uiteraard het tuingaas laten begroeien met klimplanten, of er nog een haag voorzetten.

Er zijn verschillende soorten tuingaas te verkrijgen.

Standaard afrasteringsgaas

Het standaard afrasteringsgaas bestaat enkel uit de tussenpalen en het gaas dat er strak tegenaan gespannen wordt. Dit type omheining is het goedkoopst en ook het makkelijkst te plaatsen.

Afrasteringsgaas met bovenbuis

Om het gaas extra stevig te maken, wordt soms ook een bovenbuis geplaatst aan de bovenkant van de omheining. De bovenbuis zorgt er immers voor dat er meer ankerpunten zijn waaraan je het gaas kan vastmaken, zodat deze minder snel zal doorbuigen.

Maar er zijn nog enkele andere kleine voordelen. Zo kan de bovenbuis natuurlijk ook als reling of balustrade gebruikt worden. Ook is het met een bovenbuis makkelijker om klimplanten aan de omheining te laten groeien.

tuingaas met betonplaat © Shutterstock - Vaak wordt onderaan het kippengaas ook nog een betonplaat geplaatst, om bv. een kippenren te beschermen tegen vossen

Afrasteringsgaas met betonplaat

Kippengaas worden soms ook voorzien van een betonplaat aan de onderkant. Dit is vooral interessant wanneer je wil vermijden dat kleine dieren onder de omheining door kruipen. Denk maar aan vossen of egels.

Ook biedt zo'n betonplaat ook gewoon meer bescherming aan de omheining zelf. Zo kan je het kippengaas niet beschadigen door bv. een grasmaaier.

gaaspanelen © Shutterstock - Een omheining met gaaspanelen is steviger dan een klassieke afrasteringsgaas

Gaaspanelen

Gaaspanelen zijn een iets steviger type omheining. Ze bestaan uit stevige panelen, die nauwelijks door te buigen zijn. Ze worden daarom vaak gebruikt om grondgebied te omheinen dat beschermd moet worden tegen inbraak. Je ziet dit type omheining dan ook vaak terugkomen rondom bedrijventerreinen en luchthavens.

Interesse in het plaatsen van tuingaas? Ontdek de mogelijkheden!

Houten schuttingen

Ook houten schuttingen behoren tot de meest populaire tuinschuttingen in ons land. Ze zijn voornamelijk heel geliefd omwille van hun natuurlijke uitstraling.

Met houten schuttingen kan je bovendien vele kanten op, aangezien je kan kiezen uit een brede waaier aan houtsoorten. Ook kan je kiezen voor verschillende types schutting, zoals volwaardige tuinschermen, of gewoon een charmant houten hekje.

houten tuinschermen © Shutterstock - Een schutting met houten tuinschermen is ecologisch en makkelijk te plaatsen

Tuinschermen

Hout is, samen met composiet, één van de meest populaire materialen voor tuinschermen. Houten tuinschermen hebben een natuurlijke uitstraling, en kunnen zowel een moderne als een landelijke look hebben. Veel zal afhangen van de houtsoort die je gebruikt.

Verschillende houtsoorten komen in aanmerking voor tuinschermen. De laatste jaren zijn tropische hardhoutsoorten, zoals bankirai en padouk, erg in trek. Ze zijn heel stevig, en kunnen goed tegen vocht en insecten. Ook Europese houtsoorten komen in aanmerking.

Hoe dan ook is het belangrijk om te kiezen voor een houtsoort dat goed bestand is tegen vocht en insecten. Sommige houtsoorten moeten daarom vooraf behandeld worden, door ze te beitsen of te impregneren.

Net zoals tuingaas zijn ook houten schuttingen redelijk goedkoop en makkelijk te plaatsen. In tegenstelling tot tuingaas bieden houten tuinschermen wel de nodige privacy, wat voor vele consumenten een doorslaggevende reden is om tuinschermen te verkiezen boven afrasteringsgaas.

Gevlochten tuinschermen

Ben je geen fan van strakke tuinschermen, maar wil je liever een tuinscherm met reliëf? Dan kan je ook kiezen voor een gevlochten tuinscherm. Het is een vrij oud type van tuinschutting, en daarom vooral in trek bij nostalgici.

Ook dit type schutting is verkrijgbaar in verschillende soorten hout. Vooral de takken van de wilg en de hazelaar worden veelvuldig gebruikt voor gevlochten tuinschermen.

kastanje treillage © Shutterstock - Een kastanje treillage heeft een charmante uitstraling, en is makkelijk te plaatsen

Kastanje treillage

Hout wordt niet enkel gebruikt voor tuinschermen, maar ook voor hekwerk. Eén van die typische omheiningen is een kastanje treillage. Een treillage is een aaneenschakeling van houten latjes uit kastanjehout, die bij elkaar gehouden worden door een ijzerdraad.

Tussen de houten latjes is vaak nog een open ruimte, waardoor het niet echt privacy biedt. Ook is het niet echt stevig, en biedt het geen bescherming tegen inbraak.

Kastanje treillage worden daarom voornamelijk geplaatst omwille van hun charmante uitstraling. Ze worden vaak geplaatst rondom een moestuin of een kippenren.

Treillages zijn in de winkel te koop in de vorm van rollen, en kunnen makkelijk zelf geplaatst worden.

Meer weten over houten schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

betonnen schutting © Shutterstock - Een betonnen schutting met een reliëfdesign

Betonnen schuttingen

Betonnen schuttingen hebben vaak een oubollig en saai imago, maar ze hebben wel enkele mooie voordelen. Zo bieden ze veel privacy, en zijn ze natuurlijk ook heel stevig. Bovendien vergen ze nagenoeg geen onderhoud.

Aan het saaie imago kan je een creatieve twist geven. Zo bestaan er tegenwoordig al mooiere soorten beton dan alleen maar het saaie beton van vroeger. Bovendien kan je een betonschutting ook laten begroeien met klimplaten. Hierdoor krijgt een betonnen schutting al meteen een heel andere uitstraling.

kunststof schutting © Shutterstock - Een composiet schutting is stevig en onderhoudsvriendelijk

Kunststof schuttingen

Naast hout en beton vind je ook veel tuinschermen gemaakt van kunststof. Het gaat in dat geval dan dikwijls om tuinschermen gemaakt van PVC of composiet.

Composiet tuinschermen hebben een aantal interessante voordelen ten opzichte van houten tuinschermen. Composiet is namelijk gemaakt op basis van een mix van hout en kunststof, en combineert dus ook de voordelen van beide materialen. Zo is composiet een stevig materiaal, en kan het ook makkelijk tegen vocht en tegen insecten.

Bovendien is composiet, en kunststof in het algemeen, zeer onderhoudsvriendelijk. Af en toe eens afspuiten met een tuinslang of een hogedrukreiniger op lage stand is voldoende.

Met kunststof heb je ook het voordeel dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Je hebt uiteraard de klassieke kleuren zoals antraciet, bruin en wit. Maar je kan ook iets gewaagdere kleuren kiezen indien gewenst. Ook kan je kiezen voor patronen, zodat je je tuinschermen bijvoorbeeld een houten uitstraling kan geven.

steenkorven © Shutterstock - Een schutting uit steenkorven en houten tuinschermen

Steenkorven

Steenkorven, of schanskorven, zijn een type schutting met een hele moderne uitstraling. Je vindt ze vaak bij nieuwbouwwoningen of eigentijdse woningen. In een omhulsel van ijzerdraad wordt een bepaalde vulling geplaatst. Dikwijls gaat het om natuursteen, maar je kan ook kiezen voor houtschors of zelfs glasbrokken.

Qua afmetingen heb je heel veel vrijheid. Je kan de steenkorven zo hoog en zo breed maken als je wil. Uiteraard moet je wel rekening houden met het gewicht van de constructie. Een grote steenkorf kan zeer zwaar worden, zeker indien deze gevuld is met natuursteen. In dat geval is een extra stevige fundering noodzakelijk, en dit kan de kostprijs voor de plaatsing de hoogte injagen.

Niettemin zijn steenkorven de laatste jaren zeer populair geworden, voornamelijk omwille van hun moderne look en hun stevigheid. Ook hebben steenkorven een lange levensduur en zijn ze heel onderhoudsvriendelijk.

Het enige nadeel van dit type schutting is wellicht de hoge prijs. Van alle type schuttingen op deze pagina zijn steenkorven het duurste type.

Meer weten over steenkorven? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

haagplanten © Shutterstock - Met haagplanten (hier de beukenhaag of Fagus Sylvatica) kies je voor het meest natuurlijke type omheining

Natuurlijke omheiningen

Tot slot kan je ook kiezen voor een natuurlijke omoheining. Een haag is makkelijk aan te planten, en is misschien wel het goedkoopste type tuinomheining in deze lijst.

Er zijn verschillende soorten haagplanten die in aanmerking komen voor een tuinafscheiding. De meest voorkomende haagplanten zijn de buxushaag, de ligusterhaag en de beukenhaag.

Een haag is uiteraard de tuinafscheiding met de meest natuurlijke uitstraling, maar vergt ook het meeste onderhoud. Zo moet je de haag regelmatig bijsnoeien, zodat deze er netjes blijft uitzien. Wil je een haag zonder onderhoud, dan kan je misschien kiezen voor een kunsthaag.

Vergelijk hier alle mogelijke soorten haagplanten!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Heb je een bepaalde tuinafsluiting in gedachten, en wil je graag weten hoeveel het zou kosten om deze te laten plaatsen? Via ons offerteformulier vraag je prijzen op van verschillende specialisten in jouw regio.

Je ontvangt meteen offertes van de beste specialisten, waarna je hun prijzen kan vergelijken. Ga voor de laagste prijs, en bespaar zo tot wel 35%.

Alle offertes die je ontvangt, zijn bovendien gratis en vrijblijvend.!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen