×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een poort

Ben je op zoek naar een gedetailleerde prijsofferte voor het laten plaatsen van een tuinpoort? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij brengen je in contact met de beste specialisten actief in jouw regio. Zij leggen je elk een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken.

Vergelijk de offertes goed, want je kan er soms flink mee besparen. Mocht je toch geen goede offerte ontvangen hebben, dan hoef je zeker niet te wanhopen. Alle offertes die je opgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en volledig vrijblijvend.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Hoe kies je een tuinpoort die past bij je tuin? Enkele tips!

Met een tuinpoort kan je je eigendom netjes afsluiten van de buitenwereld. Niet alleen is dit goed voor je privacy, maar ook voor de veiligheid. Het blokkeert ongewenste bezoekers die je eigendom willen betreden.

Anderzijds is een tuinpoort ook handig om kinderen en huisdieren te beletten de straat op te rennen.

Maar tuinpoorten hebben naast een functionele invulling ook een esthetische waarde. Welke soorten tuinpoorten zijn er? En welke stijl sluit het best aan bij je woning?

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Soorten tuinpoorten

Er zijn verschillende tuinpoorten te verkrijgen op de markt. Je kan ze onderverdelen op basis van de manier waarop je ze bedient.

looppoort © Shutterstock - Een looppoort uit composiet

Looppoort

Een looppoort is het kleinste type tuinpoort. Het is eigenlijk niet meer dan een deurtje dat wordt ingepast in een grotere tuinafscheiding, en die je toelaat om van de ene kant van de afscheiding naar de andere te gaan.

Een looppoortje heeft maar een beperkte breedte, en biedt enkel toegang aan voetgangers of fietsers. Je kan er dus niet met de auto door.

Omwille van hun beperkte breedte vind je ze vaak aan de zijkant van een woning, om van de voorkant naar de achterkant te gaan zonder door het huis te moeten. Maar ze kunnen uiteraard ook als toegangspoort voor het hele domein dienen.

draaipoort © Shutterstock - Een moderne draaipoort uit metaal

Draaipoort

Een draaipoort is doorgaans iets breder, en kan worden geopend door één of twee delen naar binnen of naar buiten te draaien. De draaipoort is één van de meest bekende types van tuinpoorten.

Omdat ze naar binnen of naar buiten gedraaid worden, heb je ook voldoende plaats nodig om de poort te kunnen openen. Je kan bv. je auto dus niet vlak achter de poort plaatsen.

schuifpoort © Shutterstock - Een automatische schuifpoort in combinatie met een looppoort

Schuifpoort

Tot slot kan je ook nog kiezen voor een schuifpoort. In tegenstelling tot een draaipoort zal deze poort openen door ze opzij te schuiven.

Het voordeel van dit type poort is dat je niet veel ruimte nodig hebt aan de voorkant of de achterkant om te poort te kunnen openen. Wel heb je veel ruimte nodig aan de zijkant, aangezien daar de poort naartoe geschoven wordt om ze te kunnen openen.

Meestal bestaat een schuifpoort uit slechts één deel, maar ze zijn ook beschikbaar in twee delen.

Mogelijke materialen

Ook qua materialen heb je best wel wat keuze op vlak van tuinpoorten. Je kan tuinpoorten vinden in vele soorten materialen, zoals bv. PVC, maar de meest gangbare materialen zijn ongetwijfeld metaal en hout.

Welk materiaal je best kiest, hangt voornamelijk af van de stijl die je wil hanteren. Kies bij voorkeur een stijl die past bij de rest van je woning.

Ook zal de keuze van materiaal afhangen van de voordelen die elk materiaal met zich meebrengt. Hieronder overlopen we de voordelen van elk materiaal.

Metalen tuinpoorten

+ Metalen tuinpoorten kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Je kan ze bijvoorbeeld galvaniseren of poederlakken. Dankzij deze behandelingen kunnen de tuinpoorten extra duurzaam gemaakt worden. Metalen tuinpoorten gaan gemiddeld 2 tot 3 keer langer mee dan houten tuinpoorten.

+ Metalen tuinpoorten zijn heel licht, maar tegelijk toch heel stevig. Bovendien is het een flexibel materiaal. Zo kan je metaal makkelijk vervormen tot sierlijke vormen.

+ Metalen tuinpoort zijn beschikbaar in verschillende kleuren. Bovendien zijn de metalen poorten zeer kleurvast.

+ Metalen tuinpoorten zijn tot slot ook zeer onderhoudsvriendelijk.

Houten tuinpoorten

Naast metalen tuinpoorten kan je ook kiezen voor houten tuinpoorten. Kies dit type tuinpoorten indien je op zoek bent naar warme, authentieke of charmante tuinpoorten. Hout is ook de perfecte keuze indien je op zoek bent naar een ecologisch, milieuvriendelijk en makkelijk te bewerken materiaal.

In vergelijking met metaal heeft hout als nadelen dat het vrij zwaar is, en dat het ook iets meer onderhoud vergt.

Bij de houten poorten kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Grofweg heb je de keuze uit Europees hout of tropisch hardhout. Elk van deze houtsoorten heeft zo z’n eigen voordelen.

Hardhout

+ Hardhout is een heel stevige en duurzame houtsoort. Het kan heel goed tegen vocht en insecten, en hoeft op voorhand dus niet behandeld te worden.

+ Omwille van de goede eigenschappen hebben tuinpoorten in hardhout een levensduur van minstens 25 jaar. De exacte levensduur hangt af van het type hardhout dat gebruikt wordt.

+ Net als andere houtsoorten zal ook hardhout een natuurlijk vergrijzingsproces ondergaan. Indien je dit niet wenst, dan kan je het hout nog steeds behandelen om het z’n originele kleur te laten behouden.

Europees hout

+ In tegenstelling tot hardhout is Europees hout iets minder duurzaam, maar daardoor ook een pak goedkoper.

+ In vergelijking met hardhout heeft Europees hout een lagere levensduur. Maar toch mag je nog rekenen op een levensduur van zo’n 10 à 15 jaar.

+ Europees hout is van nature niet bestand tegen insecten, vocht of houtrot. Maar door het te behandelen met een impregneermiddel kan je het hout toch verduurzamen en bestand maken tegen houtrot, vocht, schimmel of insecten.

tuinpoort © Shutterstock - Een moderne tuinpoort uit metaal

Tuinpoort afwerken

Naast het materiaal is het verstandig om ook nog stil te staan bij een aantal andere zaken, zoals vormgeving en kleur.

Vormgeving

Qua vormgeving heb je veel meer keuze dan enkel maar een strakke en rechtlijnige poort. Je kan immers ook kiezen voor sierlijke vormen, zeker bij de metalen poorten.

Ook bij de opvulling van je poort heb je een aantal keuzemogelijkheden. Ga je voor een volledig dichte poort die je voldoende privacy biedt? Of kies je eerder voor lattenwerk, waar je toch nog kan doorkijken?

Kleur

De kleur van je poort is uiteraard ook een belangrijke beslissingsfactor. De kleur die je kan kiezen hangt voor een deel af van het materiaal dat je kiest voor je poort. Kies je voor een houten tuinpoort, dan is de keuze qua kleur veel beperkter dan wanneer je kiest voor PVC of metaal. Maar je hebt wel nog de mogelijkheid om voor een andere kleur te kiezen, bijvoorbeeld door het hout te beitsen of te oliën.

Kies je voor een tuinpoort in PVC, dan heb je standaard de keuze uit vele kleuren. Bovendien kan je vaak voor een meerprijs een RAL-kleur op maat kiezen.

Bij metalen tuinpoorten kan je kleuren veranderen door de poort te behandelen met een speciale coating. Ook hier kan je op die manier kiezen uit een brede waaier aan standaard kleuren. Wil je een kleur op maat, dan is dit ook vaak mogelijk, maar wel tegen een extra kostprijs.

Maatwerk

Wil je nog een stap verder gaan? Dan is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om je tuinpoort helemaal op maat te laten maken. Op die manier is het zelfs mogelijk om je tuinpoort zelf te ontwerpen, en zo een unieke tuinpoort te laten plaatsen.

Tuinpoort automatiseren

Tot slot moet je ook nog even stilstaan bij de bediening van je tuinpoort. Uiteraard kan je je tuinpoort manueel bedienen, maar met een beetje extra budget is het mogelijk om je tuinpoort te automatiseren. Dit kan handig zijn wanneer je tuinpoort vrij groot en zwaar is, waardoor die moeilijk manueel te bedienen is.

Een automatische poort is in tegenstelling tot een gewone tuinpoort voorzien van een poortmotor, en kan bediend worden via een schakelaar, een afstandsbediening, een codeslot of via je smartphone.

Voor een automatische poort moet je uiteraard rekenen op een meerprijs ten opzichte van een poort zonder motor. Hou rekening met een meerprijs van zo’n 500 à 600€.

Wat is de prijs voor een tuinpoort?

De prijs voor een tuinpoort hangt voornamelijk af van het type poort dat je kiest, en de materiaalkeuze. Ook moet je uiteraard rekening houden met de grootte van de poort en met de plaatsingskosten.

In de tabel hieronder vind je enkele richtprijzen voor de meest voorkomende tuinpoorten.

UitvoeringMetalen tuinpoortHouten tuinpoortPlaatsingskosten
Looppoort100 €20 € - 100 €50 € - 150 €
Draaipoort500 € - 1.000 €300 € - 3.000 €150 € - 200 €
Schuifpoort1.000 € - 2.000 €2.000 € - 5.000 €800 € - 1.200 €

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een poort

Ben je op zoek naar een gedetailleerde prijsofferte voor het laten plaatsen van een tuinpoort? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij brengen je in contact met de beste specialisten actief in jouw regio. Zij leggen je elk een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken.

Vergelijk de offertes goed, want je kan er soms flink mee besparen. Mocht je toch geen goede offerte ontvangen hebben, dan hoef je zeker niet te wanhopen. Alle offertes die je opgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en volledig vrijblijvend.


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen