×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Tuinschermen plaatsen: mogelijkheden qua materialen en stijlen

Tuinschermen blijven in ons land nog steeds één van de meest populaire types van omheining. Ze zijn beschikbaar in verschillende afmetingen en materialen, waardoor er steeds een tuinscherm naar jouw voorkeur te vinden is.

Bovendien bieden ze heel wat privacy, en zijn ze makkelijk te onderhouden.

Welke soorten tuinschermen zijn er? Hoe moet je ze plaatsen? En hoeveel kost het plaatsen van een tuinscherm? In dit artikel vind je alle antwoorden.

In dit artikel:

Waarom kiezen voor een tuinscherm?

Zoals je al in de inleiding kon ontdekken, bieden tuinschermen heel wat interessante voordelen. Dit zijn nog eens alle voordelen op een rijtje.

+ Tuinschermen zijn zeer makkelijk te plaatsen. Je hebt veel minder uren nodig om de omheining te plaatsen in vergelijking met veel andere types.

+ Met een tuinscherm heb je geen doorkijk, dus je kan genieten van heel wat privacy.

+ Tuinschermen zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en in vele materialen. Je hebt dus enorm veel keuze.

+ De meeste soorten tuinschermen zijn heel makkelijk te onderhouden. Enkel bij houten tuinschermen moet je soms onderhoudswerken uitvoeren, zeker indien je hun oorspronkelijke kleur wil behouden.

+ Indien je kiest voor kwaliteitsvolle materialen, dan kunnen je tuinschermen ook een heel luxueuze uitstraling hebben.

+ Als er een onderdeel beschadigd is, dan kan dit makkelijk terug vervangen worden.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Soorten tuinschermen

Eén van de grootste voordelen van tuinschermen, is dat ze beschikbaar zijn in verschillende soorten materialen. Het soort materiaal dat je kiest heeft een grote invloed op de uitstraling van je tuinscherm. Je materiaalkeuze is dus heel belangrijk.

Dit zijn de meest voorkomende materialen voor tuinschermen.

houten tuinschermen © Shutterstock - Houten tuinschermen geven je tuin een natuurlijke uitstraling

Houten tuinschermen

Houten tuinschermen zijn nog steeds de populairste soort tuinschermen. Ze zijn populair omwille van hun natuurlijke en warme uitstraling. Ze passen perfect in de natuurlijke omgeving van je tuin.

Houten tuinschermen hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wel zullen ze in de loop der jaren gaan verkleuren als gevolg van blootstelling aan UV-stralen van de zon. Indien je de oorspronkelijke kleur van je tuinschermen wil behouden, dan zal je ze moeten oliën of beitsen.

Je kan kiezen tussen tuinschermen uit verschillende houtsoorten. Europese houtsoorten zijn goedkoper, maar iets minder kwalitatief. Ze zijn niet zo goed bestand tegen vocht, waardoor je ze vooraf moet impregneren. Tropisch hardhout is stevig en goed bestand tegen vocht. Deze houtsoorten hebben ook een heel moderne en zelfs exotische uitstraling. Tropisch hardhout is wel duurder dan Europese houtsoorten.

Meer weten over houten schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

kunststof tuinschermen © Shutterstock - Kunststof tuinschermen met houtlook

Kunststof tuinschermen

Tuinschermen zijn ook in kunststof te verkrijgen. Kunststof tuinschermen bieden heel wat interessante voordelen. Zo zijn ze nagenoeg onderhoudsvrij, hebben ze een lange levensduur en zijn ze ook vrij goedkoop in vergelijking met andere soorten tuinschermen.

Kunststof tuinschermen zijn te verkrijgen in verschillende designs. Ze zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren en prints. Zo kan je ze ook verkrijgen met een houtlook of betonlook.

Wel moet je goed opletten met de kwaliteit van kunststof tuinschermen, aangezien dit sterk kan verschillen van merk tot merk. Kies dus bij voorkeur voor een A-merk.

composiet tuinschermen © Shutterstock - Composiet tuinschermen hebben een moderne look, en zijn heel onderhoudsvriendelijk

Composiet tuinschermen

Composiet is een materiaal dat kan beschouwd worden als een kruising tussen hout en kunststof. Het is een modern materiaal dat wordt gemaakt op basis van een mengeling van houtvezel en kunststof. Dit houdt enkele mooie voordelen in. Composiet vergt immers geen onderhoud, en zal niet gaan rotten of scheuren, zoals dat bij houten tuinschermen soms wel eens kan gebeuren.

Composiet tuinschermen hebben dus niet de nadelen van houten tuinschermen, maar wel de voordelen. Zo benadert een composiet tuinscherm de look van hout. Composiet tuinschermen zijn overigens beschikbaar in meerdere kwaliteiten, en ook qua afwerking heb je veel keuze.

Qua prijs zitten composiet tuinschermen in dezelfde prijsklasse als tuinschermen in tropisch hardhout.

Meer weten over composiet tuinschermen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

betonnen tuinschermen © Shutterstock - Betonnen tuinschermen met baksteenmotief

Betonnen tuinschermen

Indien je op zoek bent naar een stevige schutting, dan zijn betonnen tuinschermen ongetwijfeld een goede keuze. Betonnen tuinschermen zijn heel duurzaam en gaan niet rotten. Bovendien vergen ze geen onderhoud.

Hoewel beton een heel eentonig imago heeft, zijn betonnen tuinschermen toch beschikbaar in vele afwerkingen en kleuren. Bovendien kan je ook creatief omspringen met andere materialen. Zo kan je betonnen pilaren combineren met houten tuinschermen, waardoor je op die manier ook de prijs kan drukken.

Gevlochten tuinschermen

Tot slot kan je ook nog kiezen voor tuinschermen met gevlochten wilgentakken. Dit zijn de ideale tuinschermen indien je op zoek bent naar milieuvriendelijke tuinschermen met een natuurlijke look, die je tuin een landelijke uitstraling geven. Bovendien is het ook mogelijk om gevlochten tuinschermen te laten begroeien.

In vergelijking met een hardhouten tuinscherm heeft een gevlochten tuinscherm een kortere levensduur, maar ze zijn dan ook een pak goedkoper.

In welke afmetingen zijn tuinschermen verkrijgbaar?

Tuinschermen zijn te verkrijgen in verschillende afmetingen. De meest voorkomende afmetingen zijn 180 op 180cm, 120 op 180cm en 90 op 180cm. Voor mensen die privacy heel belangrijk vinden, zijn er ook tuinschermen met een hoogte van 200cm.

Tuinschermen met vaste formaten hebben als nadeel dat ze niet altijd even goed uitkomen. Ofwel zijn ze net te kort, ofwel zijn ze net te lang. Je zou dit probleem kunnen oplossen door bijvoorbeeld een stukje open te laten, en zo een meer open karakter te creëren. Ook heb je de mogelijkheid om dikkere palen te gebruiken, waardoor je op het einde van de schutting toch enkele centimeters wint.

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinscherm?

Voor het plaatsen van een tuinscherm heb je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Toch zijn er een aantal uitzonderingen.

Heb je nog geen schutting, en moet je er één delen met je buur? Dan moet elk van jullie beiden de helft betalen.

Ook heb je de toestemming van je buren nodig indien je de schutting wil vervangen.

Hoe worden tuinschermen geplaatst?

Het plaatsen van tuinschermen gaat eigenlijk heel eenvoudig. De tuinschermen worden met metalen beugels en schroeven aan tuinpalen bevestigd. Qua tuinschermen heb je dus veel keuze qua materialen, maar ook voor de tuinpalen kan je kiezen uit verschillende materialen. Zo heb je de keuze uit metalen, betonnen of hardhouten palen.

Betonnen palen zijn veruit de stevigste palen, maar ook de duurste. Ook palen in hardhout gaan heel lang mee, en kunnen gure weersomstandigheden aan. Palen van geïmpregneerd hout zijn minder duurzaam, en moeten ook goed beschermd worden tegen rot en vocht.

Wat is de prijs van tuinschermen?

Tuinschermen in beton, kunststof, composiet en hardhout zijn het duurst, maar gaan ook het langst mee.

De prijs voor het plaatsen van tuinschermen is afhankelijk van het materiaal en de afwerking van de schutting. Tuinschermen in beton, kunststof, composiet en hardhout zijn het duurst, maar gaan ook het langst mee.

Gevlochten tuinschermen en tuinschermen in geïmpregneerd Europees hout zijn merkelijk goedkoper, maar zijn minder duurzaam.

Dit is een overzicht van de prijs per lopende meter voor alle soorten tuinschermen.

Soort tuinschermGemiddelde prijs per lopende meter (excl. plaatsing, incl. BTW)Geschatte levensduur
Houten tuinscherm10 tot 120 euro10 – 40 jaar
Kunststof tuinscherm40 tot 130 euro Meer dan 40 jaar
Composiet tuinscherm140 tot 200 euro Meer dan 40 jaar
Betonnen tuinscherm70 tot 150 euro Meer dan 50 jaar
Gevlochten tuinscherm30 tot 100 euro 10 jaar

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de plaatsingskosten. Dit is uiteraard afhankelijk van vakman tot vakman. Maar gemiddeld betaal je tussen de 30 à 50 euro per uur voor het laten plaatsen van een tuinscherm.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen voor het laten plaatsen van een tuinscherm? Wij kunnen je hierbij helpen. Vraag bij ons gratis offertes aan bij meerdere plaatsers van tuinschermen. Vul onderstaand formulier in, en je ontvangt snel je offertes op maat. Vergelijk ze aandachtig, en bespaar zo op je factuur.

Geen goede offerte ontvangen? Geen probleem, alle offertes zijn gratis en zonder enige aankoopverplichting!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen