×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Schanskorven plaatsen als schutting: mogelijkheden en prijzen

Schanskorven zijn een modern type schutting, met tal van interessante voordelen. Ze bestaan uit een gaas van stevige metaaldraad, en een opvulling die je zelf kan invullen al naargelang je smaak. Vaak wordt natuursteen gebruikt, maar je hebt zeker nog enkele andere alternatieven, zoals boomschors.

Met schanskorven kan je vele kanten op. Zowel qua opvulling als qua vorm heb je veel vrijheid. Hierdoor kunnen schanskorven op vele plaatsen een mooie toepassing krijgen.

Laten we eens kijken welke mogelijkheden je hebt met schanskorven. Hoe ga je te werk bij de opbouw, en hoeveel bedraagt de kostprijs?

In dit artikel:

Voordelen en nadelen van schanskorven

Schanskorven zijn één van de duurdere types van schuttingen. Gelukkig staat hier wel een brede waaier aan voordelen tegenover. Hier zetten we alle voordelen en nadelen van schanskorven op een rijtje.

Voordelen van schanskorven

schanskorven © Shutterstock - Een schutting van schanskorven, gecombineerd met houten tuinschermen

+ Schanskorven hebben een heel lange levensduur. Door gaaspanelen van goede kwaliteit en natuurstenen te gebruiken, kan je in principe een leven lang blijven genieten van je schanskorven.

+ Door het gewicht vormen de schanskorven een stevige constructie. Ze zijn bestand tegen de meest barre weersomstandigheden.

+ Bovendien heb je helemaal geen onderhoud aan schanskorven. Af en toe een reinigen (eventueel met een hogedrukreiniger op lage stand) is voldoende.

+ Schanskorven kan je op verschillende manieren invullen. Op die manier heb je ook een grote vat op de uitstraling van de schanskorven. Vaak wordt gekozen voor natuursteen, maar je kan ook organische materialen kiezen, zoals boomschors. Dit is niet alleen goedkoper, het geeft ook meteen een hele andere look aan je schutting.

+ Ook op vlak van afmetingen heb je veel vrijheid. Je kan je schanskorven zo hoog en zo breed maken als je maar wil (zolang het in je budget past). Met lage schanskorven kan je een zitbank maken, hoge schanskorven vormen dan weer een volwaardige afscheiding met veel privacy.

+ Uiteraard is ook de unieke moderne uitstraling een voordeel. Dit type schutting past perfect bij eigentijdse woningen.

Nadelen van schanskorven

Het voornaamste nadeel van schanskorven is de dure kostprijs. Van alle types schutting zijn de schanskorven de duurste. Niet alleen de materialen zijn duur, ook het plaatsen van schanskorven is een dure kost. Meer over de prijs van schanskorven vind je later in dit artikel.

Schanskorven zijn niet zo makkelijk te plaatsen zoals andere omheiningen. In vergelijking met het plaatsen van tuinschermen of tuingaas vergt het plaatsen van schanskorven veel meer voorbereiding, zeker bij grotere exemplaren.

Grote schanskorven kunnen heel zwaar worden, zeker als je ze vult met stenen. In dat geval is een stevige fundering noodzakelijk. Indien je nog geen sterke fundering hebt, dan moet die eerst gelegd worden, wat natuurlijk de kostprijs omhoog jaagt.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


schanskorven plaatsen © Shutterstock - Schanskorven als stevige schutting voor een bloemenborder

Hoe schanskorven plaatsen: stappenplan

Het plaatsen van schanskorven is iets complexer dan het plaatsen van andere types schuttingen. Je moet immers met een aantal zaken rekening houden, zoals het gewicht van de constructie.

Bij de opbouw van je schutting volg je dus best een stappenplan, zodat je zeker bent dat je jarenlang kan genieten van je omheining.

Gaaspanelen

kleine-schanskorven © Shutterstock - Schanskorven kunnen worden opgebouwd in diverse hoogtes en diktes

Schanskorven bestaan als eerste uit een geraamte van gaaspanelen uit gegalvaniseerd staal. Het is belangrijk dat je hier het juiste materiaal kiest, want je schanskorven zullen jarenlang de weersinvloeden moeten trotseren. De gaaspanelen van schanskorven worden daarom vooraf inwendig en uitwendig verzinkt en gecoat met polyester. Dit zal ervoor zorgen dat ze niet kunnen roesten.

Gaaspanelen kunnen zowel ronde als rechthoekige profielen hebben. Dit is vooral van invloed op de uitstraling van je schanskorven.

Bij het kiezen van de gaaspanelen is ook de maasdikte of de afstand tussen de profielen van belang. De maasdikte zal vooral bepaald moeten worden op basis van de invulling die je schanskorven zullen krijgen. Het vulmateriaal mag immers niet door de mazen van je gaaspanelen kunnen vallen. Hoe fijner het vulmateriaal, hoe kleiner de mazen moeten zijn.

Bij het opvullen van de schanskorven kunnen de panelen wel eens doorbuigen door het gewicht. Daarom worden vaak vooraf afstandshouders in de korven geplaatst. Deze zullen beletten dat de panelen niet zullen doorbuigen. De afstandshouders of steunpilaren mogen ook gewoon in de korven blijven staan, want door het vulmateriaal zullen ze nadien onzichtbaar zijn.

Tussenpalen

Kies je voor grote of zware schanskorven, dan is het nodig om te werken met tussenpalen, die de hele constructie verankeren in de grond. Je kan hiervoor hardhouten, metalen of verzinkte en geplastificeerde palen gebruiken, die je vastzet in een betonnen fundering.

Deze tussenpalen bieden niet enkel een functionele oplossing, ze vormen ook een onderdeel van het geheel op esthetisch vlak. De palen zullen met andere woorden bijdragen tot de uitstraling van je schutting. Kies je bijvoorbeeld voor hardhouten tussenpalen, dan zal je eerder een warmere look krijgen.

Grofweg heb je hier twee mogelijkheden. Ofwel kies je voor palen in dezelfde kleur als de korven, waardoor het lijkt alsof je geen palen hebt. Ofwel kies je net voor een andere kleur, wat een mooi accent geeft in je schanskorven.

Opvulling

Om een schanskorf op te vullen, heb je in principe eindeloos veel mogelijkheden. Elk materiaal dat in je schanskorf past is een mogelijk alternatief. In de praktijk zal men echter vaak kiezen voor natuurstenen. De reden hiervoor is dat deze goed op elkaar kunnen aansluiten, waardoor je geen inkijk hebt. Bovendien zorgen natuurstenen voor een stevige constructie, en hebben ze een moderne uitstraling.

Veel gebruikte natuurstenen voor schanskorven zijn Moraine keien, Yellow sun, Icey blue, Doornik, Ardenner rood en Basalt.

Naast natuurstenen zijn ook glas, boomschors, kokos, bamboe en gerecycleerde metselstenen mogelijke opvulmaterialen.

Het vulmateriaal dat je kiest hangt ook af van de grootte van de mazen van je gaaspanelen. Het vulmateriaal mag immers niet door de mazen van de panelen vallen.

schanskorven als zitbank © Shutterstock - Schanskorven kunnen worden opgevuld met verschillende soorten materialen

Wat is de prijs van schanskorven?

De prijs voor het plaatsen van schanskorven is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn de grootte van je schanskorf, het vulmateriaal dat je kiest en de arbeidskosten voor het plaatsen van je korven.

Grootte van de schanskorf

Eén van de vele voordelen van schanskorven is dat je de afmetingen grotendeels vrij kan bepalen. Zowel op vlak van breedte, hoogte als diepte heb je de keuze. Ook de maaswijdte kan je vrij kiezen, al zal dit vooral afhangen van het vulmateriaal dat je kiest. Hoe groter de stenen, hoe groter de maaswijdte kan zijn.

Vaak hebben schanskorven een standaard maaswijdte van 50mm op 50mm, en een standaard draaddikte van 4mm.

Wat de diepte van de korven betreft, deze beginnen meestal vanaf 10cm voor grind als opvulling, en 32cm voor stenen als opvulling.

Voor een schanskorf van 1m lang en 2m hoog, en een diepte van 17cm, bedraagt de prijs ongeveer 70€. Ga je al naar 47cm diepte, dan stijgt de prijs naar ongeveer 100€.

Opvulmateriaal

Ook het vulmateriaal zal een invloed hebben op de prijs. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, betaal je een prijs tussen de 0,10€ en de 0,30€ per kg. Wil je graag hierop besparen, dan kan je kiezen voor goedkopere vulmaterialen zoals boomschors. Voor een schanskorf met glasbrokken betaal je dan weer een hogere prijs, ongeveer 0,75€ per kg.

Kies je voor breuksteen, zoals Basalt, Yellow Sun of Doornik breuksteen, dan betaal je een prijs rond 0,10€ à 0,11€ per kg.

Arbeidskosten voor plaatsing

De plaatsingskosten die je betaalt voor het plaatsen van een schanskorf, zullen vooral afhangen van het gewicht en de grootte van je korven. Voor sommige grote en zware exemplaren moet je een stevige fundering laten leggen. Ook moeten ze extra verstevigd worden met behulp van steunpilaren midden in de korven.

Deze extra werkzaamheden zullen de prijs omhoog jagen.

Niettemin is dit niet iets waarop je kan besparen. De veiligheid van je constructie is prioritair. Hoe hoog de arbeidskosten ook liggen, je laat je schanskorven best plaatsen door een ervaren vakman.

Om te weten hoeveel een vakman je zou kosten, vraag je best gratis offertes aan, zodat je weet wat een gemiddelde vakman je aanrekent.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Arbeidskosten voor het laten plaatsen van schanskorven kunnen hoog uitvallen. Toch is een vakman noodzakelijk om het beste resultaat te garanderen.

Hoeveel kost zo'n vakman? We kunnen je alleen maar aanraden om offertes aan te vragen bij verschillende vakmannen, en hun tarieven te vergelijken. Dankzij ons offerteformulier ontvang je gratis offertes op maat van meerdere vakmannen in jouw regio. Je kan hun prijzen vergelijken, en zo tot wel 35% besparen.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en vrijblijvend. Niets te verliezen dus!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen