×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Kunsthaag plaatsen als schutting: Voordelen en onderhoud?

Een kunsthaag vormt een mooi alternatief voor een natuurlijke haag. Je staat er misschien niet meteen bij stil wanneer je mogelijke tuinschuttingen overweegt, maar een kunsthaag heeft best wel veel interessante voordelen.

Het grootste voordeel is uiteraard het feit dat je geen onderhoud moet uitvoeren. Maar er zijn nog tal van andere voordelen!

Welke soorten kunsthagen zijn er zoal? Hoe moet je ze plaatsen, en hoeveel kosten ze gemiddeld?

In dit artikel:

Waarom een kunsthaag plaatsen? De voordelen!

Een kunsthaag is misschien niet de tuinschutting waar je meteen aan denkt. Je zal misschien eerder denken aan natuurlijke hagen als afscheiding.

Toch heeft een kunsthaag tal van voordelen, en is het plaatsen van een kunsthaag zeker het overwegen waard. Dit zijn maar enkele voordelen van kunsthagen.

+ Het feit dat je een kunsthaag niet moet onderhouden, is waarschijnlijk het voordeel dat de meeste mensen over de streep trekt. Wie een tuin heeft, die weet dat die veel onderhoud vraagt. Met een kunsthaag kan je het werk al een klein beetje verlichten.

+ Een kunsthaag blijft het hele jaar mooi groen. Sommige soorten hagen durven wel eens kaal worden in de winter, waardoor je een lelijk uitzicht krijgt. Niet zo bij kunsthagen.

+ Een kunsthaag is verkrijgbaar in verschillende soorten. Dit betekent dat je toch een paar keuzemogelijkheden hebt op esthetisch vlak. Welke soorten kunsthagen juist beschikbaar zijn, bespreken we in de volgende paragraaf.

+ Uiteraard spreekt ook de natuurlijke uitstraling van een kunsthaag aan. Bij sommige kwalitatieve modellen is met het blote oog nauwelijks het verschil te zien met een echte haag.

+ Een kunsthaag heeft doorgaans een zeer goede dichtheid. Dit betekent ook dat een kunsthaag zeer veel privacy biedt. Dit kan interessant zijn wanneer je schutting langs een wandelpad loopt, en je een beetje privacy wil.

+ Een kunsthaag is relatief goedkoop, zeker in vergelijking met andere soorten tuinomheiningen. De gemiddelde prijs voor een kunsthaag vind je verderop in dit artikel.

kunsthaag © Shutterstock - Een kunsthaag biedt vele voordelen

Soorten kunsthagen

Je kon het al lezen in dit artikel. Eén van de voordelen van kunsthagen is dat je kan kiezen uit verschillende soorten. Grofweg kan je kiezen uit een kunsthaag op matten, of een kunsthaag op rollen.

Kunsthaag op matten

Bij dit type kunsthaag zijn de 'bladeren' bevestigd op een kunststof mat. De matten zijn niet zo heel groot. De meest populaire maat is 50cm op 50cm. Maar door verschillende matten aan elkaar te bevestigen kan je een haag creëren met de afmetingen die je zelf wil. De matten kunnen vaak eenvoudig in elkaar geklikt worden. Alle matten worden vervolgens aan de ondergrond bevestigd via schroeven of via spandraad, afhankelijk van het type ondergrond.

Het voordeel van een kunsthaag op matten is dat de afzonderlijke stukken mooi in elkaar overlopen, en dat je dus niet kan zien dat het om een geheel van kleinere stukken gaat. De kunststof matten zijn immers kleiner dan de bladeren die erop bevestigd zijn. De bladeren van alle matten lopen dus mooi in elkaar over, en bedekken de naden.

Kunsthagen op matten zijn verkrijgbaar in verschillende bladertypes. Zo kan je onder andere kiezen uit beuk, klimop, conifeer en buxus. Kunsthagen op matten lijken heel sterk op hun natuurlijke tegenhangers, en zijn dus heel geschikt voor iedereen die hoge eisen stelt, en wil dat zijn kunsthaag er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

Kunsthaag op rollen

Bij dit type kunsthaag zijn de bladeren bevestigd op rollen van metalen vlechtwerk. Ze kunnen opgespannen worden, en zo een afstand overspannen waar je geen ondersteunende structuur hebt. Je hoeft een kunsthaag op rollen dus niet over de hele lengte aan een muur te bevestigen, maar je kan op bepaalde stukken een open ruimte overspannen.

Het nadeel van dit type kunsthaag is dat je minder keuze hebt dan bij de kunsthaag op matten. Je kan enkel kiezen uit Hedera en Taxus als bladsoorten. Daarnaast zijn er ook kunsthaag rollen verkrijgbaar met gras en sprieten. Je haag lijkt dan als het ware op een verticaal grasveld.

Ook qua afmetingen is de keuze vrij beperkt. Doorgaans moet je kiezen uit een hoogte van 1,5 of 2 meter.

Een kunsthaag plaatsen

Een kunsthaag plaatsen is helemaal niet complex. Het enige dat je nodig hebt, is een goede ondergrond om de haag aan te bevestigen. En hier heb je vele mogelijkheden. Het kan een muur zijn, maar ook een tuinscherm of tuingaas. De mogelijkheden zijn hier nagenoeg eindeloos, zolang je maar in staat bent om de haag of een degelijke manier te bevestigen met schroeven of met tyraps.

UV-bestendige kunsthaag

Een tip die we nog kunnen meegeven bij de plaatsing van een kunsthaag, is om te kiezen voor een exemplaar dat UV-bestendig is. In de meeste gevallen zal een kunsthaag immers buiten geplaatst worden, waar het vaak volop zonnestralen opvangt. Onder invloed van de UV-stralen van de zon kunnen sommige kunsthagen gaan verkleuren.

Kies daarom voor een kunsthaag die UV-bestendig is, en dus ook z'n originele kleur behoudt wanneer die in de zon staat.

Wat is de prijs van een kunsthaag?

Net als natuurlijke hagen zijn ook kunsthagen helemaal niet duur in vergelijking met andere soorten tuinschuttingen. Voor de goedkoopste modellen starten de prijzen al vanaf 10€ per vierkante meter. Wil je iets betere kwaliteit, dan betaal je een prijs tussen de 20€ en de 30€ per vierkante meter.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Ben je op zoek naar een tuinafsluiting én een specialist die deze afsluiting kan plaatsen? Wij kunnen je helpen bij deze zoektocht. Vul ons offerteformulier in, en wij brengen je in contact met de beste specialisten in jouw regio.

Vergelijk de offertes die je van hen ontvangt, en bespaar tot 35% op de totale kostprijs. En nog dit, alle offertes zijn gratis en vrijblijvend!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen