×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Tuinafscheiding laten plaatsen: Mogelijkheden en kosten?

Ben jij ook één van de gelukkigen die in het bezit is van een tuin? Dan wil je uiteraard graag dat die tuin jouw eigen plekje natuur blijft. Met een tuinafscheiding rondom je tuin voorkom je dat je tuin het terrein wordt van pottenkijkers. Ook kan een tuinafscheiding ervoor zorgen dat dieren of kinderen niet weglopen.

Wie op zoek is naar een geschikte tuinafscheiding, die heeft tegenwoordig heel veel keuzemogelijkheden. Welke tuinafscheiding je moet kiezen, hangt voornamelijk af van je persoonlijke wensen. Daarom is het belangrijk om jezelf vooraf af te vragen wat je juist zoekt in een tuinafscheiding.

In dit artikel overlopen we welke factoren een rol spelen bij je keuze, en uit welke soorten tuinafscheiding je kan kiezen.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Waarop letten bij de aankoop van een tuinafscheiding?

De keuze voor een bepaald type tuinafscheiding wordt doorgaans gemaakt op basis van verschillende factoren. Hierbij moet je stilstaan wanneer je op zoek gaat naar een tuinafscheiding.

Onderhoud

composiet tuinafscheiding © Shutterstock - Met composiet kies je voor een heel onderhoudsvriendelijke tuinafscheiding

Eerst en vooral moet je je afvragen of je veel tijd en energie wil steken in het onderhouden van je tuinafscheiding. Bij sommige types heb je helemaal geen onderhoud, andere soorten omheining hebben dan weer regelmatig onderhoud nodig. Denk maar aan een haag die af en toe eens gesnoeid moet worden.

Lijst dus alle mogelijke tuinafscheidingen op, en zet erbij of ze veel of weinig onderhoud nodig hebben. Op basis van je persoonlijke voorkeur vallen er dus al meteen enkele soorten af.

Tuinafscheidingen die regelmatig onderhoud nodig hebben, zijn haagplanten en sommige soorten houten schuttingen. Tuinafscheidingen die weinig tot geen onderhoud nodig hebben, zijn composiet tuinschermen, betonnen schuttingen en steenkorven.

Design

Ook het design speelt uiteraard een rol bij je keuze. Voor veel mensen is een eenvoudige afscheiding die het perceel afbakent voldoende. Deze mensen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudig afrasteringsgaas. Maar sommige mensen kiezen ervoor om van hun afscheiding een heuse blikvanger te maken. In dit geval zijn hekwerk of steenkorven een goede optie.

Houten of composiet tuinschermen kunnen ook heel eenvoudig ogen, maar hier zijn tegenwoordig heel veel verschillende designs mogelijk. Zelfs betonnen schuttingen kunnen tegenwoordig esthetisch heel mooi ogen, dankzij heel creatieve designs.

Privacy

tuinschermen © Shutterstock - Wie privacy wil, kiest meestal voor tuinschermen uit hout of beton

Privacy is ook een heel belangrijk aandachtspunt bij het plaatsing van een tuinafscheiding. Hecht je helemaal geen belang aan voldoende privacy, dan heb je de keuze uit een brede waaier aan schuttingen. Maar is privacy wel belangrijk, dan komen bepaalde type afscheidingen niet meer in aanmerking. Het gaat dan bijvoorbeeld om kippengaas.

Ook de hoogte van de tuinafscheiding speelt een rol. Een bepaald type tuinafscheiding kan misschien wel ondoorzichtig zijn, maar moet dan wel hoog genoeg zijn om pottenkijkers weg te houden. Dit is met name belangrijk bij haagplanten. Informeer je dus op voorhand goed over hoe hoog je haagplanten zullen worden.

Andere type tuinafscheidingen, zoals houten tuinschermen of steenkorven, kunnen in principe zo hoog gemaakt worden zoals je zelf wil.

Prijs

Tot slot speelt ook de prijs een rol in het beslissingsproces. Alle tuinafscheidingen zijn immers eenvoudig te rangschikken van goedkoop naar duur. Zeker bij grote tuinen kan een klein verschil in prijs per lopende meter al meteen een groot verschil maken in de uiteindelijke kostprijs.

Haagplanten en tuingaas behoren tot de goedkoopste types tuinafscheidingen. Ook sommige houten tuinschermen kunnen nog redelijk goedkoop zijn.

Steenkorven en houten tuinschuttingen uit tropisch hardhout behoren dan weer tot de duurste types tuinafscheidingen. Verderop in dit artikel overlopen we de prijs van elk type tuinafscheiding.

stenkorven met hardhout © Shutterstock - Een combinatie van steenkorven en tuinschermen in tropisch hardhout

Welke soorten tuinafscheiding zijn er?

Nu je weet wat belangrijk is bij het kiezen van een tuinafscheiding, is het tijd om alle soorten omheiningen te overlopen. Dit zijn in ons land de meest voorkomende soorten tuinafscheiding.

Tuingaas © Shutterstock - Afrasteringsgaas is één van de populairste soorten tuinafscheiding

Tuingaas

Er is in ons land niet naast het klassieke tuingaas te kijken. Het biedt dan ook vele voordelen. Het is heel goedkoop, heel licht, en bovendien makkelijk te plaatsen. Hoewel het heel eenvoudig lijkt, heb je toch de keuze uit enkele designs. Zo kan je ook kiezen voor een afrastering met een bovenbuis voor extra stevigheid, of voor een afrastering met een betonplaat onderaan.

Wil je het graag iets steviger, dan kan je ook kiezen voor gaaspanelen. Deze zien eruit als afrasteringsgaas, maar zijn niet te vervormen. Ze zijn met andere woorden zeer stevig en doorgaans iets hoger, waardoor ze vaak gebruikt worden voor het beveiligen van bedrijventerreinen, treinsporen en luchthavens.

Tuingaas biedt dus vele voordelen, zeker indien je gewoon je perceel wil afbakenen zonder meer. Dit type afscheiding heeft echter ook twee belangrijke nadelen. Zo is het klassieke tuingaas niet heel stevig, en kan het makkelijk doorbuigen. Bovendien biedt het helemaal geen privacy. Aan dit laatste nadeel is wel een mouw te passen, bijvoorbeeld door het gaas te voorzien van lamellen, of door je omheining te laten begroeien met klimplanten.

Interesse in het plaatsen van tuingaas? Ontdek de mogelijkheden!

houten tuinafscheiding © Shutterstock - Een houten tuinafscheiding heeft een natuurlijke uitstraling, en is makkelijk te plaatsen

Houten tuinschermen

Houten tuinschermen zijn een echte klassieker. Ook hier spelen de vele voordelen een grote rol in de hoge populariteit. Zo heeft hout uiteraard een natuurlijke uitstraling, wat perfect past in de tuin.

Bovendien kan je qua design ook nog eens kiezen uit verschillende houtsoorten. Je kan kiezen voor goedkoper Europees hout dat vooraf wordt behandeld tegen vocht en insecten. Maar je kan ook iets dieper in de geldbeugel tasten, en kiezen voor tuinschermen in tropisch hardhout, zoals bankirai of padouk. Deze houtsoorten hebben een hele mooie uitstraling met een exotische look, en zijn bovendien uitstekend bestand tegen vocht en insecten. In principe moeten ze zelfs niet worden voorbehandeld.

Met hout kan je dus alle kanten op. Hout is makkelijk te bewerken, en bovendien makkelijk te schilderen in de kleur die je wil. Ook populair tegenwoordig zijn houtsoorten met patronen.

Klassieke houtschermen zijn ondoorzichtbaar, en bieden dus veel privacy en bescherming tegen de wind. Je kan echter ook kiezen voor gevlochten tuinschermen, die gemaakt worden van gevlochten wilgentakken. Deze bieden iets minder privacy, maar hebben wel een charmante look.

Meer weten over houten schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

composiet tuinschermen © Shutterstock - Composiet tuinschermen zijn stevig en onderhoudsvriendelijk

Composiet tuinschermen

Wie helemaal geen risico wil lopen op houtrot of vochtproblemen met hout, die kan kiezen voor composiet tuinschermen als alternatief. Composiet tuinschermen bieden eigenlijk alle voordelen van hout, maar hebben daarnaast als voordeel dat ze makkelijk te onderhouden zijn, zeer stevig zijn, en bovendien bestand zijn tegen vocht. Ook heb je met composiet tuinschermen helemaal geen last van houtrot.

Net zoals bij houten tuinschermen heb je ook bij composiet tuinschermen veel mogelijkheden op vlak van design. Je kan composiet tuinschermen verkrijgen in verschillende RAL-kleuren, en ook op vlak van patronen zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er zelfs tuinschermen beschikbaar in hout-motief, zodat het toch lijkt alsof je houten tuinschermen hebt.

Composiet tuinafscheidingen zijn wel iets duurder dan de houten varianten, zeker indien je vergelijkt met de goedkopere houtsoorten.

Meer weten over composiet tuinschermen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

betonnen tuinafscheiding © Shutterstock - Een betonnen tuinafscheiding hoeft zeker geen oubollige look te hebben. Dat bewijst deze fraaie schutting.

Betonnen schuttingen

Betonnen schuttingen hebben bij veel mensen nog steeds een oubollig imago, maar dat beeld dateert van vele jaren geleden. Tegenwoordig kunnen betonnen schuttingen er best heel mooi uitzien. Met de nieuwste betonnen panelen kan je je schutting er zelfs laten uitzien zoals hout of gestapelde stenen.

Daarnaast heeft een betonnen tuinafscheiding natuurlijk enkele interessante voordelen. Het is heel sterk, is volledig winddicht, en biedt voldoende privacy. Bovendien heb je er heel weinig onderhoud aan.

Meer weten over betonnen schuttingen? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

steenkorven © Shutterstock - Steenkorven als schutting voor een bloemenborder

Steenkorven

Steenkorven zijn een heel modern ogend type afscheiding. Ze zijn de laatste jaren zeer populair geworden, en worden voornamelijk geplaatst bij eigentijdse woningen.

Steenkorven bestaan uit een geraamte van gaasdraad, die wordt opgevuld met een materiaal naar keuze. Meestal is dit natuursteen, maar ook andere materialen zijn mogelijk.

Qua afmetingen heb je in principe veel vrijheid. Je kan steenkorven zo hoog en zo breed mogelijk maken als je zelf wil. Wel moet je rekening houden met het gewicht. Zeker indien je de korven opvult met stenen, kan de hele constructie zeer zwaar worden, waardoor je een extra stevige ondergrond nodig hebt.

Steenkorven hebben als voordeel dat ze heel modern ogen. Bovendien is het een heel stevig type afscheiding, dat helemaal geen onderhoud nodig heeft. Het kan makkelijk een heel leven lang meegaan.

Het enige nadeel van steenkorven is de dure prijs.

Meer weten over steenkorven? Ontdek de mogelijkheden en voordelen!

rode beukenhaag © Shutterstock - De rode beuk (Fagus Sylvatica Atropunicea) is een voorbeeld van een populaire haagplant

Natuurlijke tuinafscheiding

Tot slot kan je natuurlijk ook nog kiezen voor een natuurlijke tuinafscheiding. Het aanbrengen van haagplanten is heel goedkoop, en heeft bovendien een heel natuurlijk en charmant karakter. Je hebt de keuze uit verschillende soorten haagplanten, zoals de taxushaag, de ligusterhaag en de beukenhaag. De keuze voor het type haagplant is belangrijk, want hun eigenschappen kunnen sterk verschillen. Sommige haagplanten worden immers niet hoog genoeg om privacy te bieden. Anderen verliezen dan weer hun bladeren in de winter, waardoor je ook dan je privacy verliest.

Ook moet je kijken naar het onderhoud van je haagplanten. Sommige planten hebben immers meer onderhoud nodig dan anderen. Let ook op de bodemsamenstelling, want er zijn haagplanten die een speciaal type bodem nodig hebben. Denk ook aan zon en schaduw.

Vergelijk hier alle mogelijke soorten haagplanten!

Hoeveel kost het plaatsen van een tuinafscheiding?

Ben je op zoek naar een tuinafscheiding? Dan speelt prijs ongetwijfeld een rol in de beslissing. Alle types afscheiding die in dit artikel besproken werden, kunnen makkelijk worden gerangschikt van goedkoop naar duur.

Bij de goedkoopste types tuinafscheiding horen het tuingaas, de haagplanten en de kastanje treillage. De duurste soorten afscheiding zijn sommige types houten tuinschermen en de steenkorven.

Type omheiningPrijs per lopende meter
Houten schuttingVanaf +/- 25€ (hoogte: 180cm)
Kastanje TreillageVanaf +/- 10€ (hoogte: 100cm)
Composiet tuinschermenVanaf +/- 50€ (hoogte: 180cm)
TuingaasVanaf +/- 10€ (hoogte: 100cm)
HaagplantenVanaf +/- 5€
Betonnen schuttingVanaf +/- 30€ (hoogte: 180cm)
SteenkorvenVanaf +/- 150€ (hoogte: 100cm)
HekwerkVanaf +/- 30€ (hoogte: 100cm)

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Ben je benieuwd naar de prijs voor het plaatsen van een tuinafscheiding? Vul ons offerteformulier in, en wij brengen je in contact met de beste specialisten in de buurt. Zij leggen je één voor één een gratis offerte op maat voor, die je rustig kan vergelijken. In sommige gevallen kan je zelfs tot 35% besparen op je eindfactuur.

Alle offertes die je ontvangt zijn gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen