×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Betonplaten als schutting? Stevig, goedkoop en onderhoudsvriendelijk!

Een betonschutting is helemaal terug van weggeweest. Vooral het weinige onderhoud en de strakke industriële look spreekt veel mensen aan.

Bovendien kunnen betonplaten perfect gecombineerd worden met tuingaas of een houten schutting, een ideaal alternatief voor wie niet te vinden is voor een egale grijze look.

In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden je hebt met betonnen schuttingen, hoe ze worden opgebouwd, en hoeveel ze kosten.

In dit artikel:

Voordelen van betonnen schuttingen

In vergelijking met andere schuttingen heeft een betonnen schutting heel wat voordelen. Dit zijn er maar enkele.

betonnen schutting © Shutterstock - Een voorbeeld van een stevige betonnen schutting met een aantrekkelijke look

+ Van alle soorten tuinschuttingen is de betonnen schutting zeker één van de stevigste. Een betonschutting is perfect bestand tegen regen en wind.

+ Een betonnen schutting heeft dankzij z’n robuuste eigenschappen een zeer lange levensduur. Dit type schutting kan makkelijk 50 jaar mee zonder noemenswaardig veel onderhoud.

+ Wie graag een schutting heeft met zo weinig mogelijk onderhoud, die maakt met dit type schutting een goede keuze. Af en toe eens afspuiten met een hogedrukspuit is voldoende om je schutting er proper te laten uitzien. Bovendien hebben betonschuttingen helemaal geen last van onkruid, insecten of vocht.

+ Ook privacy is een groot voordeel van betonschuttingen. Ze hebben helemaal geen doorkijk, wat ideaal is voor mensen die gesteld zijn op hun privacy.

+ De looks van betonnen schuttingen kunnen we zowel een voordeel als een nadeel beschouwen. Er zijn zeker tuinschuttingen met een warmere uitstraling, maar sommige mensen houden wel van die strakke industriële look.


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Mogelijke varianten

Iedereen kent de traditionele betonnen schuttingen, die een combinatie zijn van betonnen palen en horizontale betonplaten. Maar er zijn zeker nog andere varianten mogelijk, die je betonnen schutting een iets warmere uitstraling kunnen geven.

betonplaten schutting © Shutterstock - De klassieke schutting met betonplaten zoals we die allemaal kennen

Traditionele schutting met betonplaten

Dit is ongetwijfeld de meest bekende betonnen schutting. Horizontale betonplaten worden in betonnen palen geschoven, en vormen zo een bijzonder robuust geheel.

Dit type schutting was zeer populair in de jaren 60 tot 80, maar is daarna in onbruik geraakt omwille van het saaie en industriële imago. De laatste jaren is de traditionele betonnen schutting echter terug van weggeweest, omwille van het onderhoudsvriendelijke karakter en de strakke industriële looks. Dit type schutting leent zich uitstekend als afscheiding bij tuinen met een strak ontwerp.

tuingaas met betonplaat © Shutterstock - De betonplaat onderaan het tuingaas zorgt voor extra versteviging

Tuingaas met betonplaat onderaan

Betonplaten kunnen gecombineerd worden met andere types omheining. Zo zie je vaak dat tuingaas onderaan voorzien is van een betonplaat.

Dit biedt namelijk verschillende voordelen. Tuingaas of kippengaas is niet meteen de stevigste omheining op de markt. Door onderaan een betonplaat aan te brengen, wordt het gaas toch beschermd tegen bv. grasmaaiers.

De betonplaat onderaan kan ook verhinderen dat kleine dieren onder ht tuingaas door kruipen. Denk bijvoorbeeld maar aan mollen. Ook kan een betonplaat een kippenren beschermen tegen vossen die onder het gaas door willen kruipen.

Tuingaas met betonplaat onderaan biedt minder privacy dan een volledig betonnen schutting, maar hier kan je een mouw aan passen. Het tuingaas kan je namelijk makkelijk laten begroeien met klimplanten, of je kan lamellen aanbrengen in het gaas.

Interesse in het plaatsen van tuingaas? Ontdek de mogelijkheden!

houten schutting met betonplaat © Shutterstock - Ook onderaan een houten schutting wordt wel eens een betonplaat geplaatst, voor extra bescherming voor het hout

Houten schutting met betonplaat onderaan

Ook een houten schutting kan perfect gecombineerd worden met betonplaten. Ook hier wordt de betonplaat onderaan de schutting geplaatst voor extra stevigheid. Tussen de houten panelen staan betonnen palen die het geheel extra stevig maken.

Naast de stevigheid biedt de betonplaat onderaan ook het voordeel dat het hout niet in contact komt met de grond. Dit voorkomt dat het hout snel gaat rotten als gevolg van een vochtige aardbodem.

Dit type schutting wordt vaak verkozen boven een traditionele betonplaten schutting omwille van de natuurlijke en warmere uitstraling. Ook het lichtere gewicht en de vele designmogelijkheden zijn een troef ten opzichte van de schutting met betonplaten.

betonnen schutting met baksteenmotief © Shutterstock - Een betonnen schutting met baksteenmotief

Betonplaten met designmotief

Het grijze en monotone karakter van traditionele betonplaten schrikt veel mensen af. Maar betonplaten zijn tegenwoordig ook met alternatieve designs te verkrijgen. Zo kan je kiezen voor betonplaten met een motief van houten panelen of bakstenen. Op die manier combineer je de robuustheid van betonplaten met het warmere karakter van hout of baksteen.

Hoe wordt een betonnen schutting geplaatst?

Een schutting met betonplaten zit redelijk eenvoudig in elkaar. Het is een geheel van betonnen paalhouders en betonplaten die in de palen worden geschoven langs bovenaf.

De paalhouders worden door middel van een fundering in de grond verankerd. Dit is nodig om de schutting de nodige stevigheid te bieden, en het gewicht van de betonplaten te kunnen dragen.

De afstand tussen de palen kan variëren op basis van de afmetingen van de betonplaten en de opvulling die wordt gekozen. De meest voorkomende afstand tussen twee palen is echter 180cm.

Decoratieve betonnen tuinschutting © Shutterstock - Een betonnen tuinschutting met reliëfmotief

Hoe een betonnen schutting onderhouden?

Eén van de grote voordelen van een betonnen schutting is dat het zeer weinig onderhoud vergt. Dit type schutting kan makkelijk 50 jaar meegaan zonder enige vorm van onderhoud.

Als gevolg van weersinvloeden kan een betonnen schutting wel verontreinigd raken, waardoor het nodig is om af en toe eens af te spuiten met een hogedrukspuit. Maar dit is ruim voldoende om je schutting er weer als nieuw te laten uitzien.

Wat is de prijs van een betonnen schutting?

Voor het plaatsen van een betonnen schutting met een hoogte van 180cm begint de prijs vanaf 50 euro per lopende meter.

De prijs voor een schutting met betonplaten hangt af van verschillende factoren. Zo speelt de lengte en de hoogte van de schutting uiteraard een grote rol. Een betonnen schutting heeft meestal een standaardhoogte van 180cm, maar er kan ook gekozen worden voor andere hoogtes. Zo zijn betonnen schuttingen van 200cm ook vrij courant.

Voor het plaatsen van een betonnen schutting met een standaardhoogte van 180cm begint de prijs per lopende meter vanaf 50 euro. De prijs kan echter variëren al naargelang de fundering die gegoten wordt en de dikte van de betonplaten die gebruikt worden.

Voor een gedetailleerde prijs op maat kan je best offertes aanvragen bij verschillende plaatsers, en hun prijzen vergelijken. Zo ben je zeker dat je niet teveel betaalt voor het plaatsen van je betonnen schutting.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Vul onderstaand offerteformulier in, en ontvang snel meerdere offertes van specialisten in jouw buurt. Vergelijk hun offertes en bespaar zo tot 35%.

Geen goede offerte ontvangen, of wens je toch nog verder te kijken? Dat kan! Alle offertes zijn volledig gratis en vrijblijvend.


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen