×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wens je graag een gedetailleerde prijs te ontvangen van een professionele firma? Via ons offerteformulier vraag je zelfs meerdere offertes aan in één klap. Wij zoeken op basis van jouw gegevens de beste firma’s op, en zij sturen je elk een gratis offerte op maat door. Je kan rustig de prijzen vergelijken, waardoor je zeker weet dat je een correcte prijs betaalt.

Geen goede offerte ontvangen? Niet erg, alle offertes zijn gratis en zonder enige verplichting. Je bent volledig vrij om je zoektocht naar een geschikte firma verder te zetten.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

tuinafscheiding-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Gaaspanelen plaatsen? Welke mogelijkheden heb je, en hoe plaats je ze?

Tuingaas is één van de populairste soorten afscheidingen in ons land. Het is eenvoudig te plaatsen, en bovendien erg goedkoop. Het enige nadeel van tuingaas is dat het niet echt stevig is.

Wil je graag tuingaas dat toch stevig genoeg is, dan kan je kiezen voor gaaspanelen. Dit type omheining is gemaakt van gelaste metaaldraad en stevige panelen, en biedt dus wel de nodige stevigheid waar je naar op zoek bent.

Welke type gaaspanelen zijn er? Hoe worden ze geplaatst, en hoeveel kosten ze? Het antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

In dit artikel:

Wat zijn gaaspanelen, en hoe verschillen ze van standaard afrasteringsgaas?

gaaspanelen © Shutterstock - Een afsluiting met gaaspanelen

Daar waar afrasteringsgaas gemaakt is op basis van gevlochten draad, zijn de metaaldraden bij gaaspanelen aan elkaar gelast. Dit betekent dat de panelen als geheel veel steviger zijn, en veel minder snel zullen doorbuigen.

Om de stevigheid van de omheining nog verder te bevorderen, worden de steunpalen ook beter verankerd in de grond. Vaak worden de steunpalen in een betonplaat bevestigd, die speciaal voor de omheining geplaatst worden.

Omdat de stevigheid van gaaspanelen zo’n grote troef is, wordt dit type omheining vaak gebruikt op plaatsen waar veiligheid een prioriteit is. Je ziet gaaspanelen dan ook vaak verschijnen rondom bedrijventerreinen, om spoorwegen af te sluiten, of rondom luchthavens.

Interesse in het plaatsen van tuingaas? Ontdek de mogelijkheden!


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe afsluiting plaatsen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een specialist te zoeken? Wij doen het voor jou!

Gun jezelf een nieuwe tuinafsluiting!

Benieuwd naar het tarief van een professionele tuinaannemer?

Vergelijk prijzen van professionele tuinaannemers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een draadafsluiting, een houten schutting of steenkorven? Wie een afsluiting wil plaatsen, heeft enorm veel keuze. Benieuwd hoeveel het kost? Vraag gratis offertes aan, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
tuinaannemers

aanvraag starten


Wat zijn de voordelen van gaaspanelen?

Net zoals standaard afrasteringsgaas bieden ook gaaspanelen tal van interessante voordelen. Dit zijn de voornaamste voordelen.

+ Hoewel de plaatsing van gaaspanelen iets complexer is dan de plaatsing van klassiek tuingaas, is de montage van gaaspanelen nog altijd makkelijk zelf te doen. Laat je de afscheiding plaatsen door een vakman, dan zal die doorgaans veel minder tijd nodig hebben dan voor het plaatsen van andere types omheining.

+ Een gaaspaneel van goede kwaliteit is gemaakt op basis van gegalvaniseerd hekwerk met een beschermingscoating. Zulke kwalitatieve gaaspanelen gaan zo goed als een leven lang mee.

+ Gaaspanelen zijn een bijzonder stevig type omheining. Dit maakt ze heel betrouwbaar en duurzaam.

+ Wordt je omheining correct geplaatst, en met kwalitatieve materialen, dan heeft je hekwerk amper onderhoud nodig.

+ Een afrastering met gaaspanelen kan ook makkelijk gecombineerd worden met een toegangspoort. Zo’n toegangspoort is bovendien esthetisch makkelijk in te passen in de omheining, waardoor zowel omheining als toegangspoort één geheel lijken.

+ Een afrastering met gaaspanelen biedt niet de nodige privacy, maar daar is wel makkelijk een mouw aan te passen. Je kan gaaspanelen immers makkelijk laten begroeien met klimplanten, waardoor deze planten alsnog voor de nodige privacy zorgen.

gaaspanelen plaatsen © Shutterstock - Een afrastering met gaaspanelen

Waarop letten bij het kopen en plaatsen van gaaspanelen?

Aangezien een afscheiding met gaaspanelen vaak wordt gekozen omwille van veiligheidsredenen, is het belangrijk om even stil te staan bij enkele aspecten bij het kiezen en het plaatsen van deze panelen. Ook wanneer er geen specifieke veiligheidsredenen zijn, is het interessant om op enkele belangrijke zaken te letten.

gaaspanelen © Shutterstock - Gaaspanelen zijn te verkrijgen in verschillende hoogtes en diktes

Hoogte en dikte

Speelt veiligheid een rol, dan is het zeker interessant om even stil te staan bij de hoogte en de dikte van de omheining. Gaaspanelen kan je immers kiezen in verschillende afmetingen en diktes. Hoe hoger en hoe dikker de omheining, hoe meer bescherming ze zal bieden.

Indien veiligheid een prioriteit is, kies je dus in eerste instantie op basis van de dikte van de panelen. Ook de dikte van het gaas zelf is dan een belangrijke factor. Hoe dikker het gaas, hoe moeilijker het wordt om deze door te knippen.

Ook de grootte van de mazen en de wijze van bevestiging van de steunpilaren bepalen mee de stevigheid van de omheining.

Maar gaaspanelen worden heus niet altijd gekozen om bepaalde percelen te beveiligen. Ze kunnen ook worden geplaatst rondom een voortuin. Uiteraard speelt veiligheid dan veel minder een rol. Om de prijs te drukken kan je dan kiezen voor een minder hoge omheining, met dunnere metaaldraden.

Bevestigingswijze

Ook de manier waarop de panelen worden bevestigd aan de steunpilaren zal bepalen hoe stevig de afscheiding zal zijn. Bij het bevestigen van de panelen aan de palen kunnen immers verschillende bevestigingsclips gebruikt worden. Niet elk systeem is even betrouwbaar. Kies daarom bij voorkeur voor een premium merk, waarvan je zeker bent dat ze de nodige kwaliteit leveren.

Vorm en kleur

Niet alleen veiligheid is een aspect dat een rol speelt bij het plaatsen van gaaspanelen. Voor veel consumenten spelen ook vorm en kleur een belangrijke rol.

Veruit de meeste gaaspanelen hebben rechthoekige mazen. In tegenstelling tot bij klassiek tuingaas zijn de draden niet gevlochten, maar wel gelast.

Gaaspanelen zijn te verkrijgen in alle mogelijke RAL-kleuren. Maar de meest courante kleuren zijn donkergroen, zwart en antraciet.

Ook qua design zijn er verschillende mogelijkheden. De bovenkant kan recht zijn, maar soms zijn gaaspanelen ook gebogen aan de bovenkant. Ook kunnen de panelen aan de bovenkant in een bepaalde vorm gebogen zijn, zodat de eentonigheid doorbroken wordt.

Hoe worden gaaspanelen geplaatst?

Het plaatsen van gaaspanelen gaat in principe zeer eenvoudig. Wel moet je letten op een aantal zaken om de stevigheid van je omheining te garanderen.

Het bevestigen van de panelen aan de steunpalen gebeurt via speciale bevestigingsclips. Dit is niet zo moeilijk, en is eventueel makkelijk zelf te doen. Het verankeren van de steunpalen in de grond is een iets complexer proces, omdat de steunpalen natuurlijk voor een groot stuk de stevigheid van je afrastering zullen bepalen.

Doorgaans is het noodzakelijk om de steunpalen in (snel)beton vast te zetten. Op die manier ben je pas echt zeker dat je palen de nodige ondersteuning kunnen bieden aan je omheining.

Het is bovendien ook mogelijk om je steunpalen te verankeren op een stenen ondergrond. Dit is bijvoorbeeld interessant bij het plaatsen van een afscheiding op een balkon. De steunpalen worden dan in speciale sokkels gezet, die je op hun beurt met schroeven kan bevestigen op de vloer of aan de muur.

gaaspanelen bevestigen © Shutterstock - Gaaspanelen plaatsen gaat zeer eenvoudig

Wat is de prijs voor gaaspanelen?

Gaaspanelen hebben als voordeel dat ze één van de goedkoopste types afscheidingen zijn. Dat komt voornamelijk omdat ze heel eenvoudig te plaatsen zijn.

Maar hoeveel kosten gaaspanelen? En hoeveel kost het om ze te laten plaatsen? Hieronder vind je een overzicht met enkele richtprijzen.

UitvoeringGemiddelde prijs per lopende meter
Standaard tuingaas10€ - 20€
Tuingaas met bovenbuis20€ - 25€
Tuingaas met betonplaat25€ - 45€
Gaaspanelen20€ - 30€
Plaatsingskosten30€ - 50€ per uur

De prijzen vermeld in deze tabel zijn excl. BTW en excl. plaatsing.

Voor het laten plaatsen van gaaspanelen mag je rekenen op een prijs die schommelt tussen de 30 à 50€ per uur.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor het plaatsen van een tuinafsluiting

Wil je een afsluiting laten plaatsen, en ben je benieuwd naar de prijs die vakmannen aanrekenen? Via onderstaand offerteformulier vraag je in één klap meerdere offertes aan bij verschillende specialisten. Zij leggen je elk een gratis offerte op maat voor, die je op je gemak kan vergelijken.

Alle offertes die je ontvangt zijn 100% gratis en zonder enige verplichting!


tuinaannemers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Schuttingen: het complete overzicht
Houten schutting plaatsen
Offertes voor schuttingen